Şekerbank

Mardin’de Tarım ve Hayvancılık Gelişecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardin’de Tarım ve Hayvancılık Gelişecek
Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman şehirde tarım konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatırken, “İlimizin tarımına katkı sağlamak için de Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyoruz” dedi.
Tofidass

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin gelişimi adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu bağlamda alt yapıdan üst yapıya kadar birçok çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için de çaba veriyor. Mardin’de tarıma farklı bir boyut kazandıracak projelere hayat veren Büyükşehir Belediye, 2018 yılında kapama meyve bahçeleri çalışması, hayvanların içme suyu için sıvat çalışması, hindi dağıtımı, çayır ve mera alanlarının ıslahı, ahır ve barınaklara dezenfektan malzeme dağıtımı, çilek yetiştiriciliği, organik tarım, fide dağıtımı sera bahçeleri ve fıstık ağacı dağıtımı gibi projeleri de başlatacak..

Çalışmalar sürüyor

Konu hakkında açıklama yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Tarım ve hayvancılığın en iyi yerlerde olması için çaba veriyoruz” dedi. Bu konuda projeler hazırladıkların ileten Yaman, “Mardin’de dur durak demeden çalışmalarımız sürmektedir. Amacımız mutlu ve yaşanabilir bir şehri inşa etmektir. İlimizde belediye imkanlarımızla alt yapı, üst yapı, sosyal projeler, kültür ve sanat projeleri ve spor projeleri yapmaktayız. Bütçemizi ilimizin ihtiyaçlarını gözeten bir yapıda son kuruluna kadar vatandaşımıza hizmet olarak aktarmaktayız. Dikkat ettiğimiz çalışmalardan birisi de tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalardır” diye konuştu

Tarım ve hayvancılığa olumlu katkı

Yaman, “Bu düşünceyle tarım ve hayvancılık konusunda Mardin’e önemli katkılar sağlayacak projeleri hayata geçiriyoruz. İlimiz merkezinde ve ilçelerinde toplamda 9 adet tarım ve hayvancılık projesi hayat bulacak. Bilindiği gibi daha önce arıcılığın gelişmesi için 3 bin adet kovan dağıtmıştık. Ayrıca zeytincilik ve kapama meyve bahçeleri ile ilgili projelerimiz de can bulmuştu. Bu tip projeler ile ilimize değişimi ve gelişimi yaşatmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süs bitkisinde 1 milyar $ ihracatÖnceki Haber

Süs bitkisinde 1 milyar $ ihracat

Mazot Destekleri ArttırıldıSonraki Haber

Mazot Destekleri Arttırıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar