Şekerbank

Mantarhane Kurmak İsteyen Üreticilere Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mantarhane Kurmak İsteyen Üreticilere Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı
Antalya Muratpaşa İlçesinde Mantar Yetiştiriciliği kursiyerlerine kırsal kalkınma desteklemeleri ve 13. Etap başvuruları anlatıldı.
Tofidass

Antalya Muratpaşa İlçesinde Mantar Yetiştiriciliği kursiyerlerine kırsal kalkınma desteklemeleri ve 13. Etap başvuruları anlatıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “ İl müdürlüğü olarak eğitimin her alanda olduğu gibi tarım alanında da en önemli unsurlardan olduğunun bilincindeyiz. Özellikle tarım alanında yapılan yenilikler ve desteklemelerin başarıya ulaşması üreticilerin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesiyle mümkündür. Bu minvalde faaliyetlerimize bu yönde devam ediyoruz. İl merkezi ve ilçelerimizde düzenlediğimiz kurslar sayesinde üreticilerimiz bakanlığımızın verdiği desteklemelerden daha etkin bir şekilde faydalanabiliyor. Muratpaşa İlçe Müdürlüğümüz tarafından açılmış olan "Mantar Yetiştiriciliği Kursu" kapsamında kursiyerlerimizin mantarhane kurmak istemeleri ve bilgi alma talepleri sebebi ile Tarım ve Orman Bakanlığımızca verilen Kırsal Kalkınma Destekleri anlattık. İlçe müdürümüzün de yer aldığı sunumda, hibe konu başlıkları, başvuruların nasıl yapılacağı, desteklemelerin verilme şartları gibi konular anlatıldıktan sonra özellikle mantar yetiştiriciliği için uygun başlıklarda destekleme öncesi ve sonrası işleyişini kursiyerlerimize aktardık. İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş ve ilgili personelin katıldığı programda, kursiyerlerimizin tüm soruları ayrıntılı bir şekilde cevaplandırıldı. Kaş ayrıca kooperatifleşme ile ilgili sorulara da yanıt verdi ve 13. Etap başvurularının 14 Kasıma kadar uzatıldığını ve bu desteklemelerden yararlanmak isteyen üreticilerin il ve ilçe müdürlüklerine başvurabileceklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su Ürünleri Kanunu'nda Değişiklik Teklifi KomisyondaÖnceki Haber

Su Ürünleri Kanunu'nda Değişiklik Teklif...

Vatandaş Kırmızı Et Yiyemediği İçin Zam YapılmıyorSonraki Haber

Vatandaş Kırmızı Et Yiyemediği İçin Zam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar