Şekerbank

KOSGEB'e başvuru şartları neler? İşte, faizsiz kredi başvuru şartları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOSGEB'e başvuru şartları neler? İşte, faizsiz kredi başvuru şartları
Tofidass

KOSGEB, 50 bin TL'ye varan faizsiz kredi desteği işin şartlarını belirledi. Başvuru şartlarının detaylarını KOSGEB Başkanı Recep Biçer, açıkladı. Peki, zor zamanlar geçiren KOBİ'lerin imdadına yetişecek olan KOSGEB'e başvuru şartları neler? İşte, faizsiz kredi alacakların bilmesi gerekenler!

KOSGEB, 50 bin TL faizsiz kredi işlemleri için şartları belirledi. KOSGEB, 50 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği ile KOBİ'lere rahatlık sağlayacak. Zor zamanlar geçiren KOBİ'lerin imdadına yetişecek olan KOSGEB, 50 bin TL kredi başvuru şartlarını ise üyelik sistemiyle sınırladı. Küçük ve orta ölçekli kurumların kalkındırılması amacıyla verilmesi planlanan KOSGEB 50 bin TL faizsiz kredisi, tüm KOBİ'lere duyuruldu. KOSGEB kaydının zorunlu olduğu faizsiz kresi başvuru koşulları için işte detaylar!

KOSGEB KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Ülkemizde, yakın coğrafyamızda ve dünyada son dönemde yaşanan olaylar, iç ve dış kaynaklı gelişmeler nedeniyle sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimize yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” uygulaması planlandığını açıkladı.

KOSGEB Başkanı, “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” programından faydalanabilmenin ilk şartının ise KOSGEB veri tabanına kayıtlı beyannamelerinin güncel olması gerektiğini söyledi.

Başkan Recep Biçer, programdan yararlanmak isteyen bütün KOBİ’lerin bir an önce KOSGEB veri tabanına ücretsiz kayıt yaptırmaları gerektiğinin önemle altını çizdi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 50.000TL olacağını ve bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirterek, kredi vadesinin ise, ilk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay şeklinde faizsiz olacağını açıkladı.

BAŞVURULAR 19 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

 

50 Bin TL faizsiz kredi imkanından faydalanmak isteyen KOBİ'lerin değerlendireceği fırsat, 19 Aralık'ta müracaata açılacak. Başvuruların son tarihi ise 31 Aralık olacak.

ARTIK TAMAMİYLE TÜRK LİRASI BAZ ALINACAK

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, bundan sonra KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği ve KOSGEB KOBİ Kredi Faiz Destekleri Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak başvurularda; yurtiçi tedarikçilerden alınan/alınacak mal ve hizmetler için sunulan başvuru ve eki (katılım formu, sözleşme, kira kontratı, proforma fatura vb.) belgelerde yalnızca Türk Lirası kullanılanların değerlendirmeye alınacağını açıkladı.

PROFORMA FATURALAR SADECE TL BAZLI OLABİLECEK

KOSGEB Başkanı, bundan sonra KOSGEB Destek Programlarında Milli Para Esaslı Uygulamaların geçerli olacağını belirterek, KOSGEB’den destek talebinde bulunan bütün KOBİ’lerin destek öncesi yapacakları başvurularda, sözleşmelerde ve proforma faturalarda Türk Lirasının dışında gelen evrakların kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Destek başvuru aşamalarını örneklerle anlatan Başkan Recep Biçer; Özellikle fuar başvuruları sırasında gelen fuar döviz üzerinden yapılan sözleşmeler, Projeye dayalı destek programlarına müracaat sırasında gelen döviz cinsinden proforma faturalar gibi başvuru evraklarının başvuru aşamasında kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
350 ton hamsi ile döndülerÖnceki Haber

350 ton hamsi ile döndüler

Deniz patlıcanı gelir kapısı olduSonraki Haber

Deniz patlıcanı gelir kapısı oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar