Şekerbank

Kooperatifsiz Tarım Öksüz Kalır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kooperatifsiz Tarım Öksüz Kalır
Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, 'Dünya Kooperatifçiler Günü' nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında; kooperatifsiz tarımın öksüz kalacağını belirtirken, kooperatifleşmenin önemine vurgu yaptı
Tofidass

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, '21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü' nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Yavuz, yazılı yaptığı açıklamada; “Kooperatifsiz tarım öksüz kalır” diye konuştu.

Ekonomik bir girişim olarak 19'ncu yüzyılın ortalarında tarih sahnesine çıkan kooperatiflerin bünyesinde; dünya geleninde 1 milyar kişinin barındığını, gelişmişlik düzeyiyle ekonomik ve sosyal hayatın merkezinde yer aldığını ifade eden Yavuz, “Kooperatiflerle örgütlenen çiftçi, kurdukları üst birliklerle hem bireysel sorunlarını çözüme kavuşturmakta hem de birlikteliğin sinerjisi ile ülkenin tarım politikalarında söz sahibi olmakta” dedi.

Kooperatiflerde ortakların menfaatlerini eşit paylaştırmanın temel prensip olduğunu belirten Yavuz, “Kooperatifler; piyasalardaki değişme refleks gösterir. Modern tarımın uygulanmasına öncülük eder. Sosyal ve ekonomik açıdan çok önemli işlevleri olan tarım satış kooperatifleri ve birlikler başarıyı yakalamak istiyorsa popülist yaklaşımdan uzak, piyasada arz ve talep dengesi sonucu oluşan gerçek fiyatlara göre alım yapmalıdır” diye konuştu.

Demokrasi, eşitlik, adalet, dayanışma ve sosyal sorumluluk gibi ilkeleri, ekonomik çıkarlarla birleştirebilen bir girişim türü olarak kooperatiflerin ülke çiftçisi için vazgeçilmez bir kurum olduğunu belirten Yavuz, “Kooeratifsiz tarım öksüz kalır. Türk tarımı ve çiftçimizin yaşaması için tarım satış kooperatifleri daha güçlü ve daha geniş kitleleri kuçaklamalı” diyerek 'Dünya Kooperatifçiler Günü'nü' kutladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: Bal’da hileye ağır yaptırımlar getirilmeli!Önceki Haber

Gürer: Bal’da hileye ağır yaptırımlar ge...

FAO İle Özbekistan Proje Belgelerini İmzaladıSonraki Haber

FAO İle Özbekistan Proje Belgelerini İmz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar