Şekerbank

Kırsalın Kazananları Bilgilendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırsalın Kazananları Bilgilendirildi
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, muhtemel olumsuzlukların yaşanmaması adına kazanan proje sahipleri ve danışmanlara Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne sunulması gereken belgeler, satın alma prosedürleri ve konu hakkında soruların cevap bulduğu bilgilendirme yapıldı.

Küçük aile işletmeleri (kırsal ekonomik alt yapı projeleri) ve tarımsal ekonomik yatırımlara (GES projeleri) yönelik olmak üzere toplam 51 proje sahibine Bolu İl Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantıları yapıldı.  Toplantılara İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan ŞEN, Teknik personel ve 14. Etap kazanan yatırımcılar katıldı.

Yatırımcılarımıza ve Ülkemize Hayırlı Olsun

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ;

"Öncelikle siz değerli yatırımcılarımızı tebrik ediyor, yatırımcılarımıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlığımızın büyük ve küçük ölçekli tarımsal işletmelerin teknolojilerinin yenilenmesine ilişkin olan bu desteklemeler İlimiz yatırımcılarının da ilgisini çekmiş olup il ve ülke ekonomimize katma değer sağlayacaktır.

Satın Alma Belgeleri Başvuru Aşamasında Hazırlanacak

Bolu ilimize yaklaşık 25 milyon hibeye esas tutara karşılık gelen %50 tutarında yaklaşık 12,5 milyon desteğin 11 milyonunu ekonomik yatırımlar oluşturmakla birlikte yaklaşık 1,5 milyon tutarında küçük aile işletmelerimize (kırsal ekonomik alt yapı projeleri) destek bakanlığımız tarafından yatırımcılarımıza sağlanmıştır.

Yatırımcılarımız bu etapta önceki etaplardan farklı olarak satın alma belgelerini başvuru aşamasında hazırlayacaklardır.

GES Yatırımları ile Kazanan Geleceğimiz ve Ekonomimiz Olacak

Bolu İlimizde hibe almaya hak kazanan ekonomik yatırımlarımız Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) ile tarımsal üretime yönelik temiz ve yenilenebilir enerjinin yanı sıra işletmelerimize ekonomik anlamda da pozitif katkı sağlayacaktır. İlimiz yatırımcılarımıza baktığımızda bilinçli üretici, bilinçli yatırımcı göze çarpıyor. Burada sevindirici olan etken ise yatırımlar; yatırımcılarımızı kazandırmanın yanında ülke ekonomimiz ve pozitif çevresel etkileri ile de geleceğimize en önemli katkıyı sağlayacaktır.

Desteklerle Emek Yoğunluğundan Teknoloji Yoğunluğuna

Küçük aile işletmelerimize (kırsal ekonomik alt yapı projeleri), alet, ekipman, makine destekleri ile tarımsal altyapımızın modernize edilerek enerji, iş gücü, karlılık, verim üzerinde pozitif katkı sağlamaktadır. Bakanlığımızın destekleri ile emek yoğunluğundan teknoloji yoğunluğuna doğru yönelimi gözlemlemekteyiz.

Emeği Geçenlere Teşekkürler

Gerek içerisinde bulunduğumuz 14. Etap yatırım projeleri gerekse diğer tarımsal destekler konusunda desteklerinde dolayı; başta Sayın Bakan Yardımcımız Fatih METİN olmak üzere, Sayın Valimiz Ahmet Ümit,  Bolu milletvekillerimiz Sayın Arzu AYDIN ve Fehmi KÜPÇÜ başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Müdürlüğümüz ve konu uzmanı teknik personelimiz, projelerin başında olduğu gibi sonuna kadar yatırımcılarımızın yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Konuşmanın ardından Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdürü Hasan ŞEN ve konu uzmanı teknik personel tarafından dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yapılırken yatırımcılardan gelen sorular da uzman ağızlar tarafından cevaplarını buldu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gıda Güvenliğiyle İlgili Zorluklar Gözden GeçirildiÖnceki Haber

Gıda Güvenliğiyle İlgili Zorluklar Gözde...

Topraksız Çilek Serasına ZiyaretSonraki Haber

Topraksız Çilek Serasına Ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar