Şekerbank

Kırsal Kalkınma Toplantılarının Son Ayağı Gerede’de Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırsal Kalkınma Toplantılarının Son Ayağı Gerede’de Gerçekleşti
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından periyodik olarak hemen her yıl üreticilere %50 sizden %50 bizden konseptiyle sağlanan Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı 2022-2023 etabı start aldı.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından periyodik olarak hemen her yıl üreticilere %50 sizden %50 bizden konseptiyle sağlanan Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı 2022-2023 etabı start aldı. Üreticilerin başvuru dönemine dair hata yapmamaları adına Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Merkez ve İlçelerde gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının son ayağı Gerede’de gerçekleşti.

Toplantıya Gerede Kaymakamı Cengiz AYHAN, Belediye Başkanı Mustafa ALLAR, İl Müdürü İzzet MURAT, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan KURT, Gerede Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin KAŞKA, ilgili şube idari ve teknik personeli, üreticiler, yatırımcılar ve yatırımcı adayları katıldı.

Toplantıda konuşan Gerede Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin KAŞKA; “Sizleri devletimizin sağladığı yatırım fırsatından yararlanmaya davet ediyorum derken Gerede Kaymakamı Cengiz AYHAN ise özellikle deri sanayisi ile öne çıkan ilçemizde yatırımların artması kalkınmamızda önemli rol oynayacaktır ifadelerinde bulundu. Gerede Belediye Başkanı Mustafa ALLAR da konuşmasında yatırımcılarımızın ihtiyaç duyduğu destek kısmında belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT ise; "Bakanlığımız tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri başvurularının Bakanlığımızın internet sitesi ve web sitemiz üzerinden yapılmıştır. Bu toplantılardaki yegane amacımız yatırımcılarımızın proje başvurularının doğru ve zamanında yapmasını sağlamaktır. Bu sebepten dolayı ilgili şubemiz ilimizin merkez ve tüm ilçelerimizde destekleme programı hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmektedir.

KKYDP tanıtım toplantılarımızın son ayağı kapsamında Gerede organize deri sanayi bölgesi için özel bir tanıtım toplantısı daha yapılmıştır. Toplantıda KKYDP kapsamında yapılabilecek olan deri fabrikası ve GES güneş enerji sistemleri yatırımları için detaylı bilgi verilmiştir. İlimiz üretici ve yatırımcılarına hayırlı olsun" dedi.

Toplantıda ilgili teknik personel tarafından Ekonomik yatırım ve A iş planı (makine ekipman alımı) yatırım konuları ve başvuru şartları hakkında bir sunum yapıldı. Özellikle deri sanayisinde kullanılan enerji ihtiyaçlarının karşılanması adına GES( Güneş Enerjisi Sistemlerine)’e dikkat çekildi. Katılımın yüksek olduğu toplantıda sunum sonrası yatırımcıların konu hakkında soruları cevaplandırıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler ile meyveler bir önceki yıla göre arttıÖnceki Haber

Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler ile m...

79 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara AktarılacakSonraki Haber

79 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Bug...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar