Şekerbank

Kılıçdaroğlu: Tarım Ürünü İthal Etmekten Türkiye'yi Kurtarmalıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Tarım Ürünü İthal Etmekten Türkiye'yi Kurtarmalıyız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Tarım ürünü ithal etmekten Türkiye'yi kurtarmalıyız. Hollanda neden 180 milyar doların üzerinde ihracat yaparken Türkiye neden ithal eder"
Tofidass

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da STK temsilcileri, muhtarlar ve çiftçilerle bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke genelinde tarımı şaha kaldırmak zorunda olduklarını belirterek, tarım ürünü ithal etmekten Türkiye'yi kurtarmaları gerektiğini bildirdi.

Batılı güçlerin Türkiye'ye "Tarımdan çıkın buğday verelim, pamuk ekmeyin biz size verelim" dediğini belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, oysa ki Türkiye'nin ve vatandaşlarının tarımı da hayvancılığı da yapacak bilgi ve yeteneğe sahip olduğunu vurguladı.
Çiftçilerin de bunları düşünerek 24 Haziran'da sandığa gitmesi gerektiğini anlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Çiftçi ve tarım, bu ülke için stratejik bir öneme sahiptir, vazgeçilmezdir. Belki ayakkabı giymeyebilirsin ama yemek yemek zorundasın. Nasıl oldu da kendi kendine yetebilen bir ülke bu hallere düştü. Kayısının Malatya için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Rahmetli Özal ile buralara çok geldim. Tarımı şaha kaldırmak zorundayız. Dışarıdan tarım ürünü ithal etmekten Türkiye'yi kurtarmalıyız. Hollanda neden 180 milyar doların üzerinde ihracat yaparken, Türkiye neden ithal eder? Tek bir neden var. Orada çiftçisini düşünen siyasetçiler var."
Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda, kendilerinin de parlamentoda çoğunluğu sağladıklarında 25 Haziran'dan itibaren çiftçiye mazotu 3 liradan vereceklerine dair namus ve şeref sözü verdiğini bildiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Bundan 10-15 yıl önce çiftçi ürünü sattıktan sonra bayram yapardı. Şimdi çiftçi nasıl geçineceğini bilmiyor." diye konuştu.

ALAN BAZLI TEŞVİKİ GETİRECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Parti otobüsü üzerinden halka seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 24 Haziran'da sandığa gitmelerini istedi.

Teşvik sistemini değiştireceklerini ve alan bazlı teşviki getireceklerini anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu sayede en azından kayısı üreticisinin yüzünün güleceğini dile getirdi.
Kayısı üreticisinin para kazanmasıyla esnafın da kazanacağını ifade eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"Tarıma büyük önem vereceğiz. Sadece kayısı için söylemiyorum ben bunu. Çiftçilerin bankalara olan borçlarının faizlerini tamamen sileceğiz, sıfır faiz. Borçlarını yeniden yapılandıracağız. Ziraat odası başkanımız geldi bir dosya verdi ve bunları yapacak mısınız diye sordu. Buradan söz veriyorum. Bütün o talepleri yapacağız ve çiftçinin yüzünü güldüreceğiz. Bir sözümüz daha var, mazotu 3 liradan vereceğiz. Nereden bulacaksın parayı diyorlar. Sen tefeciye para bulursun ben çiftçiye, üreticiye para bulurum. Size sözüm söz, bunları yapacağım."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ESK'ndan İbretlik Rapor: Türkiye Küçülüyor Brezilya Rekor KırıyorÖnceki Haber

ESK'ndan İbretlik Rapor: Türkiye Küçülüy...

Keskinoğlu konkordato başvurusu yaptıSonraki Haber

Keskinoğlu konkordato başvurusu yaptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar