Şekerbank

Kılıçdaroğlu: “Sanki Çiftçi Bu Numaraları Yutacak!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu: “Sanki Çiftçi Bu Numaraları Yutacak!”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “2002’de 93 milyon dekar alanda buğday ekimi vardı, 2002’de 93 milyon dekar. 2018 yılında 93 milyondan 73 milyon dekara düştü, yani 20 milyon dekar buğday daha az ekiliyor”
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup toplantısında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle: “Toplumun belli kesimlerindeki sorunlar giderek ağırlaşıyor, bunlardan birisi de çiftçiler.

Şimdi 3.Tarım ve Orman Şurası yapılmış. Nerede? Sarayda yapılmış. Çiftçi kardeşlerim beni çok iyi dinlesinler, hangi partiden olursa olsun beni çok iyi dinlesinler. Şöyle diyor Erdoğan 3.Tarım Şurası’nda “CHP Genel Başkanının sürekli istismar ettiği buğday konusunda, göreve geldiğimizde üretimimiz iç talebi dahi karşılayamazken, şimdi yüzde 112 gibi çok büyük bir oran yakaladık. Fakat bunlardan anlamaz –yani ben bunlardan anlamam- buğdayı göster tanımaz, böyle bir durum var.” Ben buğdayı çok iyi tanırım da, vallahi de senin tanıyacağın konusunda benim endişem var. Çünkü ben ekmeği yiyorum zaten, buğdayı da biliyorum, ama sen badem unuyla besleniyorsun kardeşim! Badem unuyla beslenen bir adam buğdayı tanımaz. Ben buğdayı da bilirim, çiftçiyi de bilirim.
Bir şey daha var, kendi toprağına, kendi halkına, kendi vatandaşına o kadar yabancılaşmış ki, toprağa basarken bile galoş çizme giyiyor ayakkabım kirlenmesin diye. Kalkmış bana bir de diyor ki, “sen buğdayı tanımazsın, bilmezsin…” Sen buğdayı çoktan unuttun kardeşim, senin aklında buğday yok zaten. Ne vardı? Badem unu, sen badem unuyla besleniyorsun, pastalar badem unuyla. Senin bildiğimiz buğday unuyla yakından uzaktan bir ilgin kalmadı
Ve vatandaşa yanlış bilgi veriyor. Ama ben yine bu devletin namuslu bürokratlarının ürettiği rakamlarla kendisine cevap vereyim. 2002 yılında kişi başına düşen buğday üretimi 294 kilogram, 2018 yılında 294’ten 244’e düşüyor, yani kişi başına buğday üretimi 50 kilo düşüyor. Mülteciler hariç, onu da koyarsanız daha çok düşüyor. Peki, Erdoğan’ın bundan haberi var mı? Hayır yok! Paralel devlet kurmuş yukarıda, paralel devlet ne veriyorsa, o çerçevede kalkıyor konuşuyor, ben bilmem ben anlamam... Sen hiç bu konuları bilmiyorsun zaten, senin dünyadan haberin bile yok!
Yine aynı şekilde 2002’de 93 milyon dekar alanda buğday ekimi vardı, 2002’de 93 milyon dekar. 2018 yılında 93 milyondan 73 milyon dekara düştü, yani 20 milyon dekar buğday daha az ekiliyor. Düşünün, bir ülkeyi temsil eden koltukta oturan bir zat, tarım şurasında vatandaşlara doğru bilgi vermiyor.
Yine devam ediyor “çiftçilerimize bugüne kadar toplam 137 milyar tarımsal destek sağladık” diyor. Bir sefer 137 milyar değil, 140 milyar 765 milyon lira, onu da bilmiyor ben düzelteyim bari. Biraz yükselterek, ben düzelteyim bari bilmiyor. Ve bu da devleti yönetiyor düşünebiliyor musunuz? Rakamları dahi bilmiyor. Tarım Kanununun 21.maddesine göre milli gelirin en az yüzde 1’ini çiftçiye destek olarak vereceksin. Nedir bu rakam? 317 milyar 760 milyon lira ödenmesi gerekirdi bugüne kadar. Ödenen miktar ne kadar? 317 milyar değil 140 milyar lira. Çiftçinin alacağı ne kadar? 176 milyar lira ve bu beyefendi tarım şurasında konuşuyor, çiftçiye büyük destekler sağladık diyor. Sanki çiftçi bu numaraları yutacak! Çiftçinin haline git bak bakalım, galoş takmadan git bir bak bakalım. Çiftçinin evine girerken de nasıl girer bilmiyorum, tarlaya giderken galoş, oraya girerken herhalde panzerle filan girecektir yani, başka çaresi yok öyle görünüyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sera Gölünde Temizlik Çalışmaları TamamlandıÖnceki Haber

Sera Gölünde Temizlik Çalışmaları Tamaml...

Bu patateslerin tanesi 1 kiloyu geçiyorSonraki Haber

Bu patateslerin tanesi 1 kiloyu geçiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar