Şekerbank

Kadın üreticiye büyük destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın üreticiye büyük destek

Çiftçilere ve hayvancılığa verdiği desteklere devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürlüğü iş birliğinde 9 ilçedeki kadın üreticilere toplamda 70 bin adet atak-s yumurta tavuğu dağıtımına Araban ve Şahinbey ilçelerinde başlandı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı tarafından Araban ve Şahinbey ilçelerinde 1000 kadın çiftçiye hane başı 15 tavuk olmak üzere 15 bin tavuk verildi. Dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Araban ve Şahinbey ilçesinde yürütülen projelerden bahsetti, kadın çiftçilere verilen bu destekle beraber ev ekonomilerine büyük katkı sağlayarak rahatlığa kavuşmalarını amaçladıklarını aktardı.

Ankara Üniversitesi tarafından sertifikalı üretimi yapılan, bölgeye uyumlu, yumurtlama oranı fazla ve hastalıklara karşı yüksek dirençli atak-s türü tavuklarının dağıtımında ayrıca bakım ve besleme talimatlarının olduğu broşürler çiftçilere dağıtıldı. Kadın çiftçilere verilen tavuklardan aylık 450 adet civarında yumurta elde edilmesi bekleniyor.

Dağıtım programında Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdari Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Araban Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan katıldı.

“Büyükşehir pandemi dönemi ve öncesinde hep destek verdi”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yaptığı konuşmada tarım alanında yeni yatırımlardan bahsederek, “Büyükşehir Belediyesi hem pandemi döneminde hem de pandemi öncesinde hep destek verdi. Burada da özellikle hanımefendilere destek daha da önemli hale geldi. Bu yardım için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Ekonomiye verilen küçük bir destek, her tarafa rahmet ve bereket olarak dönüyor”

Dağıtım töreninde yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,”Bu pandemiden kurtulunca toprağını, çiftçisini, suyunu koruyan yeni Türkiye’ye hazırız. Bu tavuklar sizin için özel üretildi. Yumurtlama kapasitesi en yüksek olan bu tavuklar, en uygun tür. Bunlar evinizin ekonomisini güçlendirecek. Aile ekonomisi güçlenince ülke ekonomisi güçleniyor. Büyük bir ekosistem var. Bu ekonomiye verilen küçük bir destek, her tarafa rahmet ve bereket olarak dönüyor. Rabbim şifasını göndersin” diye konuştu.

Verilen rehbere uyarak daha iyi verim alınabileceğini vurguladı

Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, tavukların yerli ve milli bir çeşit olmasının önemine değinerek; verilen rehbere uyarak daha iyi verim alınabileceğini vurguladı. Dağıtımda emeği geçen herkese teşekkür eden Aslan, çiftçilere bereketli bir yıl diledi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Meralar alarm veriyor”Önceki Haber

Gürer: “Meralar alarm veriyor”

Tavuk eti üretimi arttı, yumurta üretimi düştüSonraki Haber

Tavuk eti üretimi arttı, yumurta üretimi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar