Şekerbank

Kadın Çiftçiler Unutulmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçiler Unutulmadı
Odunpazarı Belediyesi Kadınları ve Çocukları mutlu bir Odunpazarı inşa etmek için gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor.
Tofidass

Odunpazarı Belediyesi Kadınları ve Çocukları mutlu bir Odunpazarı inşa etmek için gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında Odunpazarı Belediyesi 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Gününü kadın çiftçilerle birlikte kutladı.

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen program Türkmentokat Mahallesi’nde gerçekleşti. Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliğine, CHP Eskişehir Milletvekili adayı Metin Tomsuk, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt adına Başkan Vekili Hüdai Doğu, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve kadın çiftçiler katıldı.

BAŞKAN KURT, GERÇEK EMEKÇİ KADINLARA SELAM OLSUN

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Vekili Hüdai Doğu, kadınların Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı. Başkan Kazım Kurt’un çeşitli temaslar için yurt dışında bulunduğunu ve bu sebepten programa katılamadığını ifade eden Doğu, Başkan Kurt’un gerçek emekçiler emeğini alın teriyle kazanan kadın çiftçilere selam, saygı ve sevgilerini ilettiğini söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nin eğitim, spor ve sosyal alanda kadınlara ve çocuklara verdiği öneme değinen Doğu, “Sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışıyla önce insan, önce kadın ve önce çocuk diyerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

KADIN ÇİFTÇİLERİN SOSYAL GÜVENCESİ YOK

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı Metin Tomsuk konuşmasına kadın çiftçilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutlayarak başladı. Tomsuk, Odunpazarı Belediyesi’nin kadınlara verdiği değeri gerçekleştirdiği bu etkinlikle bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Tomsuk, köy yaşantısının zorluğunu çok iyi bildiğini belirterek, “Ülkede yaşanan ekonomik kriz yüzünden erkekler çalışmak için şehirlere gidiyor ve tarım alanındaki işler kadınlara kalıyor” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde kadına değerin çok yüksek olduğunu belirten Tomsuk, “Günümüzde bu sektörde çalışan kadınlarımızın hiçbir sosyal güvencesi yok” dedi.

ÇİÇEK VE TOHUM DAĞITILDI

Konuşmaların ardından, Kadın Çiftçilerin istek ve şikâyetleri birinci ağızdan dinlendi. Yaşanan sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunulan etkinlik sonunda kadın çiftçilere tohum, çiçek ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den çiftçilere yüzde 50 hibeli yem tohumuÖnceki Haber

Büyükşehir’den çiftçilere yüzde 50 hibel...

Soğan bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdüSonraki Haber

Soğan bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar