Şekerbank

İzmir Tarım Grubu’ndan belediye başkan ve meclis üyesi adaylarına çağrı: Tarımı öncelik yapın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir Tarım Grubu’ndan belediye başkan ve meclis üyesi adaylarına çağrı: Tarımı öncelik yapın!
Tofidass

İzmir Tarım Grubu, tarımın stratejik, kritik ve öncelikli bir sektör olduğunu vurgulayarak, İzmir’in tüm belediye başkan ve meclis üyesi adaylarına tarımı odak noktası yapmalarını istedi. Sivil toplum girişimi olarak, siyaset üstü bir yaklaşımla yola çıkan grup, adayların tarım, gıda ve çevre alanındaki stratejilerini ve projelerini açıklamalarını talep etti.

Grup adına açıklama yapan Dr. Pınar NACAK, İzmir’in tarım kenti olduğunu, 150 binden fazla tarımsal işletmenin, 165 değişik bitkisel ürünün, 289 tarımsal kooperatifin ve 40 coğrafi işaretin bulunduğunu, süt, organik tarım ve koyun-keçi yetiştiriciliğinde öncü olduğunu belirtti. NACAK, İzmir’in tarım potansiyelini en etkin şekilde değerlendirmek için daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir gelecek için tarım dostu belediyelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

NACAK, iklim krizi ve enflasyonist süreçten en çok etkilenen sektörün tarım sektörü olduğunu, gıda fiyatlarının artmasıyla tüketicilerin ve üreticilerin zor durumda kaldığını, doğanın ve çevrenin tahrip olduğunu, kırsalda kalkınmanın engellendiğini ifade etti. NACAK, her ilde, her ilçede tarımın stratejik planının merkezinde yer alması gerektiğini, ana eksenlerden birinin tarım, gıda ve çevre olması gerektiğini, vizyon ve hedeflerde tarımın öncelikli olması gerektiğini vurguladı.

NACAK, İzmir’de toprak, ağaç, su, yerel tohum ve üreticiye sahip çıkan, çocukların sağlıklı ve yeterli beslenmesini sağlayan, köyden-kente göçü önleyen, sürdürülebilir gıda arzı ve adil gıda tüketimi sağlayan, tarımda katma değer artışı yaratan, kadın ve genç nüfusu güçlendiren, tarım-turizm entegrasyonu sağlayan, İzmir’i gastronomide de üst marka haline getiren belediyeler beklediklerini dile getirdi.

NACAK, gıda fiyatlarının artmasıyla her hanenin, her vatandaşın en önemli derdinin gıda olduğunu, gıda enflasyonunun kalıcı hale geldiğini, düşük gelir gruplarının yeterli ve çeşitli gıda tüketememesinin beslenme hakkını ihlal ettiğini kaydetti. NACAK, çiftçileri üretim, hasat ve pazarlama süreçlerinde daha donanımlı hale getirecek, tarımı ve yeterli/güvenli/sağlıklı gıda üretimini destekleyecek, katma değer artışı yaratabilecek ve tüketici hakkını koruyacak projeler üreten bir yerel yönetim anlayışına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

NACAK, tarımın önemli olduğunu, tarım varsa hayat olduğunu, İzmir Tarım Grubu’nun bu gerçeğin farkında olduğunu ve savunduğunu, İzmir’in tüm belediye başkan adaylarına ve meclis üyelerine yaptıkları açık çağrının takipçisi olacaklarını bildirdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mor buğday, Rusya’da yeni bir umut olduÖnceki Haber

Mor buğday, Rusya’da yeni bir umut oldu

Bakan Yumaklı, Samsun'da Mert Irmağı Islahı Projesi'nin Temelini AttıSonraki Haber

Bakan Yumaklı, Samsun'da Mert Irmağı Isl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar