Şekerbank

Ilgın Kaplıca Suyu ‘Turfanda Meyve’ İçin Kullanılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ilgın Kaplıca Suyu ‘Turfanda Meyve’ İçin Kullanılacak
Tofidass

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Ilgın Belediyesi arasında tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında gerçekleştirilecek proje ile Konya’nın Ilgın ilçesinde yer alan termal su kaynağından yararlanılarak serada turfanda kayısı, kiraz, şeftali, erik gibi meyve türlerinin yetiştiriciliğinin yapılması amaçlanıyor. SÜ Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarınca geliştirilen teknik, ‘dünyada kışı soğuk ve sıcak su kaynağı olan bölgeler içerisinde ilk kez’ uygulanacak.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy protokol töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerin bilimsel alanlarda toplumun sorun ve taleplerine yönelik adımlar atan kurumlar arasında yer aldığını söyledi. Selçuk Üniversitesinin bu anlamda ender özelliğe sahip, hüviyetli bir üniversite olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Türkiye’de kurulan 7. fakülte olma konumuna sahip. Bu anlamda da Ziraat Fakültemizin şu anda gelmiş olduğu potansiyel, Türkiye’de birçok üniversitede bulunmayacak düzeyde. Bölgeyle bağlantıları bulunan ve bölgenin özelliklerini bilen Fakültemiz öğretim elemanlarının yapmış olduğu çalışmalar oldukça kıymetli. Bundan dolayı da üniversitenin bilimiyle çiftçimizin üretimini birleştirip memleketimize ve milletimize daha verimli, faydalı bir alan oluşturma gayreti içindeyiz. İlçelerimizde yapmış olduğumuz ziyaretlerde ‘bizim ihtisaslaşmaya ihtiyacımız olduğunu’ gözlemledik. İlçelerimizde de ihtisaslaşmaya ihtiyacımız var. Bu anlamda Ziraat Fakültemiz öncü bir rol üstlenebilecek potansiyele sahip. Bu da büyük zevkle, vatan-millet aşkıyla yapacağımız bir konu. Sizlerin de desteğiyle arkadaşlarımızın çalışmalarını ‘raflar da dâhil’ sahaya indirmiş oluyoruz. Protokolümüz, inşallah her iki taraf için de hayırlı, uğurlu olur.” diye konuştu.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, tarım alanında Selçuk Üniversitesi ile önemli bir iş birliğine imza attıklarını belirterek, “İlk başlangıç olarak inşallah bundan sonra tarım alanında sizlerle beraber ön saflara doğru çıkarız. Sayın Rektörümüze, Ilgın adına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Sağ olsunlar, Hocalarımızın katkı ve destekleri bu iş birliğine vesile oldu. Protokol kapsamında gerçekleştirilecek proje ile Ilgın Kaplıcalarımızın termal su kaynağından yararlanılarak serada turfanda kayısı, kiraz, şeftali, erik gibi meyve türlerinin yetiştiriciliğinin yapılmasını amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş iş birliği protokolünü imzaladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Antalyalı Üreticilere DestekÖnceki Haber

Büyükşehir’den Antalyalı Üreticilere Des...

Can dostlara hem yem hem yuvaSonraki Haber

Can dostlara hem yem hem yuva

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar