Şekerbank

İl Müdürü Parıldar Yalova’lı Kadın Çiftçilerin gününü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Müdürü Parıldar Yalova’lı Kadın Çiftçilerin gününü kutladı
Tofidass

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayarak Yalova’lı kadın çiftçilerin gününü kutladı

Suat Parıldar mesajında, Dünyada tarımsal iş gücünün yaklaşık yüzde 40'nı kadınlar oluşturmaktadır. Türkiye'de ise toplam istihdam içinde kadının payı yaklaşık yüzde 31 iken, tarımda bu oran yüzde 45'i bulmakta. Ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınlar oynamaktadır. Bu nedenle kadın çiftçilerimize yönelik faaliyetlerin çok büyük önem taşıdığını biliyoruz.

Kadın çiftçilerimizin desteklerimizden daha fazla faydalanması adına da pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, proje sahibinin kadın çiftçi olması veya kadın çiftçi tarımsal amaçlı kooperatif ve birlik üyesi olması durumlarında artı puan veriliyor. Yine bir Avrupa Birliği hibe programlarında kadın yatırımcılara hibe sıralamasında ilave puan veriliyor. Hayvancılık yatırımları için ek 10 puan, işleme ve pazarlama yatırımları için ek 5 puan, çiftlik faaliyetleri kapsamındaki yatırımlarda ek 15 puan sağlanıyor. 2016-2019 yılları arasında uyguladığımız Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'nın yüzde 62'si kadın çiftçilerden oluştu. Program kapsamında ilimizde hayata geçirdiğimiz 368 projenin 227 adedi Kadın Çiftçilerimize uygulanmıştır.

2014 yılında Türkiye'de ilk kez başlatılan “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” Programı ile İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle 72 saat süreli 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimleri alarak sertifika sahibi oldular. Bu program ile kadınlarımız hayallerini gerçekleştirme fırsatı buldu.

Ayrıca Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması amacıyla Kadın kooperatiflerimize desteklerimiz devam etmektedir.

Tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin başarısına olan inancımız ile “15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü”nüzü kutluyorum.

Siz Varsınız ki, Biz Varız!

dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Meyve Suyu Endüstrisinin Büyük BaşarısıÖnceki Haber

Türk Meyve Suyu Endüstrisinin Büyük Başa...

Kastamonu Şeker Fabrikası 57 YaşındaSonraki Haber

Kastamonu Şeker Fabrikası 57 Yaşında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar