Şekerbank

İki Projeye 294 Bin TL Hibe Desteği Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki Projeye 294 Bin TL Hibe Desteği Aldı

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2014-2018 yılları arasında uygulanmakta olan Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki 35 ilde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin başlatılan yüzde 50 hibeli yeni ahır/ağıl inşaatı çerçevesinde yapımı biten ve inşaatı devam eden işletmeler ziyaret edilerek incelendi.

Yapılan ziyarete İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız ile Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ahmet Manap katıldı. Varto merkeze bağlı bahçeli evler mahallesinde, proje kapsamında inşa edilen ahırları yerinde inceleyen Çolakoğlu, yetiştiricilerle sohbet etti. Ziyarette İl Müdürü Ergün Çolakoğlu'na bilgi veren Proje sahibi Ali Çakar: "2016 yılında DAP projesi kapsamında 49 başlık ahır inşaatı yapımına başvuruda bulunduk, projemiz onaylandıktan sonra devletimizden kişi başı 147 bin TL toplamda ise 2 proje kapsamında 294 bin TL hibe desteği alarak yeni ahırımıza kavuştuk. İsmail Han ise konuşmasında: bu durum memnuniyet vericidir. İlimiz Tarım ve Hayvancılık alanında son yıllarda Bakanlığımızca verilen teşvikler ve desteklemelerle gözle gözükür bir gelişme kaydetmiştir. Çiftçi ve üreticilerimiz modern çağın gereklerinden faydalanarak daha modern daha kolay ve zahmetsiz üretimle tanışarak ürünlerindeki verimini artırmaktadır. Allah devletimizden razı olsun" diye konuştu.

Ahırların hayvan dolu olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, DOKAP, GAP, DAP ve KOP projelerinin 2018 yılında da devam edeceğini söyledi. Çolakoğlu: "Bakanlığımız tarafından 2018 yılı için belirlinmiş olan DOKAP, GAP, DAP ve KOP projelerinde yer almakta olan illerimizde tarım ve hayvancılık ile uğraşan girişimci çiftçilere ahır ve ağıl yapımında kullanılmak üzere hibe desteği sağlamaya devam ediyoruz. Kırsalda hayatına devam eden ve üretime katılarak milli ekonomiye katkıda bulunmak isteyen çiftçilerimizi destekleyeceğiz, Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile kırsal alandaki istihdamı artırarak Muş'ta üretimi daha da geliştireceğiz.  Bu projenin Ülkemiz ve İlimiz hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projenin çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum" dedi

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karadağ'da Balıkçılık Sektörüne TİKA DesteğiÖnceki Haber

Karadağ'da Balıkçılık Sektörüne TİKA Des...

Büyükşehir Belediyesinden Üreticilere Damızlık Koç DesteğiSonraki Haber

Büyükşehir Belediyesinden Üreticilere Da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar