Şekerbank

Hibeli Damızlık Koçlar Sahiplerine Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibeli Damızlık Koçlar Sahiplerine Dağıtıldı
Tofidass

Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında Koç dağıtım töreni düzenlendi.

Koç dağıtım töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR,  "Bakanlığımızca desteklenen Koyun ve Keçilerde verimliliği artırma projesini Çankırı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak başarılı bir şekilde uygulamakta ve olumlu sonuçlar almaktayız.

Uygulanan bu projemizle Çankırı ilinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin üstün verimli hayvanlar yetiştirmeleri hedeflenmektedir. Yetiştiricilerimize verilen iyi kalitedeki damızlık koçlar sayesinde sürülerdeki akrabalığın önüne geçilerek ıslah edilmiş ve sürüde kan tazeleme yoluyla verim artışı sağlanmıştır.

Bugün dağıtımını gerçekleştireceğimiz koçları daha önce koç almamış ya da sadece bir kez koç almış birlik üyesi en az 100 baş Akkaraman ırkı anaç koyunu olan yetiştiricilerimiz arasından kura ile belirlenen 100 yetiştiricimize, 100 baş Akkaraman ırkı damızlık koçlar teslim edilecektir. Bir Koçun maliyeti KDV dahil 1.620 TL dir.

Bu yıl için koç alımına Bakanlığımızdan 95.000TL, İl Özel İdaresinden 25.000TL ve çiftçi katkısı 45.000 TL olmak üzere toplam 165.000 TL harcanmıştır. Projede çiftçilerimizin katkı oranı ise %28 dir.

Dağıtımını yapacağımız Akkaraman ırkı koçlarımızdan Çerkeş İlçemizden 3, Eldivan İlçemizden 5, Kızılırmak ilçemizden 13, Merkez İlçemizden 42, Korgun İlçemizden 4, Kurşunlu İlçemizden 7, Orta İlçemizden 7, Şabanözü İlçemizden 12, Yapraklı İlçemizden de 7 yetiştiricimiz olmak üzere toplamda 100 yetiştiricimize kura usulü ile 100 baş koç teslim edilecektir.

Koyun ve keçilerde verimliliği artırma projesi, 2009 yılından itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yürütülmektedir. Bu kapsamda 2009-2017 yılları arasında 504 yetiştiricimize 591 baş damızlık koç dağıtımı ve 24 adet Ankara tiftik keçisi dağıtımı yapılmış olup, bugüne kadarki proje tutarı 630.850 TL' dir. 

Projemizin gerçekleşmesinde emeği olan mesai arkadaşlarıma Çankırı Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine, İl Özel İdaresine ve Sayın Valimiz Mesut KÖSE Bey'e teşekkürlerimi arz eder, projenin yetiştiricilerimize bol kazançlar getirmesini ve hayırlı uğurlu olmasını diler, saygılarımı sunarım" Dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Yardımcısı Zeki KARACA, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR DMKYB Başkanı Ahmet SUSAM, İl Müdürü Yardımcıları Şube Müdürleri ile birlikte üreticilere koçlarını teslim ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seben'de Zararlılarla Mücadele Başladı…Önceki Haber

Seben'de Zararlılarla Mücadele Başladı…

Kumkısık’ta Yeni Arpa Çeşitleri Tarla Günü DüzenlendiSonraki Haber

Kumkısık’ta Yeni Arpa Çeşitleri Tarla Gü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar