Şekerbank

Günay Tarım Üreticilerini Ve İşçileri Tarlada Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Günay Tarım Üreticilerini Ve İşçileri Tarlada Ziyaret Etti

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, domates hasadında çalışan tarım işçilerini ve üreticilerini ziyaret etti.

Danişment köyü çevresinde farklı tarlalarda domates toplayan Günay, daha sonra işçiler ve üreticiler ile sohbet etti, sorunlarını ve önerilerini dinledi.

Günay, tarımsal kalkınmanın ülke için önemini her fırsatta vurguladıklarını belirterek, bu kapsamda hükümetin birçok yeni destek ve teşvik açıkladığını kaydetti.

Bu destekleri kendilerinin de yakından takip ettiklerini aktaran Günay, şöyle konuştu:

"Eskişehir’imizi bu desteklerden en üst düzeyde yararlandırmak için girişimlerde bulunuyoruz. Tarımsal üretimde verimin artması, üreticimizin maliyetlerini düşürmek ve onların emeklerinin karşılığını en iyi şekilde almalarını sağlamak en büyük arzumuz. Biliyoruz ki 'milli tarım' geleceğimizdir. Arzu edilen noktaya mutlu ve refah düzeyi artmış üreticiler ve işçiler ile ulaşabiliriz. Sizleri ziyaret etmeye, üretimi yerinde görmeye ve sizden aldığımız geri dönüşleri, taleplerinizi ve önerilerinizi Ankara’da dile getirmeye devam edeceğim."

Günay, domates üretiminde bu yıl en az hastalığın yaşandığı dönem olduğunu öğrendiğini dile getirerek, "Bu nedenle hasat gayet iyi. Ancak üreticilerimiz planlı üretim olmadığı için ve her üretici çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmadığı için arz fazlalığı yaratılıyor ve bu durum üreticiye düşük fiyat olarak yansıyor. Domateste planlı üretime geçmemiz ve ihracat pazarlarını çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bu da uluslararası standartlarda üretim sürecini gerekli kılıyor. Çiftçimizi bu konularda bilinçlendirmeli, eğitmeli ve sonra da ihracata yönlendirmemiz gerekli." ifadelerini kullandı.

Günay, ziyarette üretim zinciri içinde olan aracılarla da konuştu. Aracıların tarladan doğru pazara götürdüklerini ancak hale götürme durumunda araya başka aracıların da girdiğini ve fiyatların yükseldiğini belirtti.

Çiftçiler de domates üretimi ve satışı alanlarında talep ve önerilerini dile getirirken, domateste üretim fazlasının sorun teşkil ettiğini, kontrollü üretim yapılırsa mağduriyetin giderileceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteorolojiden son tahmin... Yağış Uyarısı VarÖnceki Haber

Meteorolojiden son tahmin... Yağış Uyar...

Tarımsal Desteklerin Artışı Çiftçileri SevindirdiSonraki Haber

Tarımsal Desteklerin Artışı Çiftçileri S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar