Şekerbank

Gümüşhane’de Nohut ve Kuru Fasulye Üreticilerine Eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de Nohut ve Kuru Fasulye Üreticilerine Eğitim
Tofidass

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kelkit ve Köse ilçelerinde nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliği yapan çiftçilere yönelik bir eğitim düzenledi. Eğitim, Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklendi.

Eğitimde, nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliğinin ilin tarımsal üretimine katkısı, tarımsal üretimin planlanması, hayvancılık yol haritası, nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliğinde modern teknikler gibi konular ele alındı.

Eğitime, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, ilçe müdürleri, şube müdürleri, teknik personeller ve çok sayıda çiftçi katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliğinin ilin tarımsal üretimine önemli bir katkı sağladığını, çiftçilerin verimli, kaliteli ve sağlıklı üretim yapmaları için bu eğitimleri düzenlediklerini belirtti. Kıraç, tarımsal üretimin planlanması ile arz ve talep dengesinin sağlanacağını, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunacağını, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının belirleneceğini söyledi. Kıraç, ayrıca Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıkladığı hayvancılık yol haritasının da tarımsal üretimin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Eğitimde, Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Arslan Uzun, nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliğinde tarla hazırlığı, gübreleme, ekim, tohumluk, hastalık ve zararlı mücadelesi, sulama, hasat ve depolama gibi konularda çiftçilere bilgi verdi. Uzun, modern tekniklerin uygulanması ile nohut ve kuru fasulye üretiminde verim ve kalitenin artacağını, çiftçilerin gelirlerinin yükseleceğini vurguladı.

Eğitim sonunda, çiftçilerin soruları yanıtlandı. Çiftçiler, eğitimden memnun kaldıklarını ve öğrendikleri bilgileri kendi tarlalarında uygulayacaklarını dile getirdiler. Çiftçiler, bölgelerindeki nohut ve kuru fasulye yetiştiriciliğinin gelişmesi için bu tür eğitimlerin devam etmesini istediklerini ve eğitimde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozcaada’da Çiftçilere Modern Bağcılık EğitimiÖnceki Haber

Bozcaada’da Çiftçilere Modern Bağcılık E...

Hakkari’de genç çiftçinin hayvancılık başarısıSonraki Haber

Hakkari’de genç çiftçinin hayvancılık ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar