Şekerbank

Gölpazarı'nda çiftçilere yulaf, yem bezelyesi ve yonca tohumu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gölpazarı'nda çiftçilere yulaf, yem bezelyesi ve yonca tohumu
Gölpazarı ilçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ''Yemimi üretiyorum işletmemi büyütüyorum'' projesi kapsamında 200 çiftçiye yulaf, yem bezelyesi ve yonca tohumu dağıtıldı.
Tofidass

Gölpazarı ilçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ''Yemimi üretiyorum işletmemi büyütüyorum'' projesi kapsamında 200 çiftçiye yulaf, yem bezelyesi ve yonca tohumu dağıtıldı.

Gölpazarı ilçe ziyaretinde, Kaymakam Efecan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Cihad Emir ve İlçe Emniyet Amiri Önder Gürkan Oral ile diğer ilgilerce karşılanan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, ilçe hakkında brifing aldı.  

Belediye Başkanı Hayri Süer'i de ziyaret eden Vali Dr. Kızılkaya, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra beraberindekilerle birlikte 1995 yılında askerlik görevini yapmakta iken Hakkari Yüksekova'da şehit olan piyade er Fuat Tuzak'ın İstiklal Mahallesinde yaşayan babası Mustafa Tuzak'ı, ziyaret etti.

Vali Dr. Kızılkaya daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ''Yemimi üretiyorum işletmemi büyütüyorum'' projesi kapsamında 200 çiftçiye yulaf, yem bezelyesi ve yonca tohumunun dağıtımı ve eğitim programına katıldı. 

Yürütülen proje ile devlet, vatandaş işbirliğinde el ele verildiğinde nelerin başarılabileceğinin en güzel örneğinin sergilendiğini ifade eden Vali Dr. Kızılkaya, şöyle konuştu:

''Hayvancılıkta girdilerinin azaltılması için yem bitkileri önemli. Kaymakamlıklarımız, İl Özel İdaremiz ve Belediyelerimiz, çiftçilerimize destek veriyor. Üreticimizin emeği ile birlikte yoğrulduğunda, önemli bir ihtiyacımızı karşılamış olacağız. Girdiler azaldığı müddetçe hayvancılık daha rantabıl, daha karlı ve daha da verimli bir hale gelecektir. Bizler üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Vatanımız için, milletimiz için, Bilecik'imiz için üreteceğiz, üretmeye devam edeceğiz. Çalışkan bir ekibimiz var, çalışkan halkımız var. Çalışkan ekiple, hedefe ilerleyeceğiz, gelişeceğiz ve büyüyeceğiz.''

Belediye Başkanı Süer de devlet, millet el ele olduğunda bütün sorunların çözülebileceğini ve güzel hizmetlere imza atılabileceğini belirtti. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ise hayvancılık yapan üreticilerin ekonomik gücünü biraz daha arttırmak, hanelerine biraz daha ekonomik destek sağlamak için yem dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Tohum dağıtımının ardından Vali Dr. Kızılkaya, çarşı merkezinde vatandaşlarla selamlaşarak, bir süre sohbet etti. Çocuklarla yakından ilgilenerek, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Migros kooperatiflerden toplam 1000 ton ayva ve kivi alımı yaptıÖnceki Haber

Migros kooperatiflerden toplam 1000 ton...

Kadınlar Büyükşehir Desteğiyle KooperatifleşiyorSonraki Haber

Kadınlar Büyükşehir Desteğiyle Kooperati...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar