Şekerbank

Gökçealan Osmancık üzümü ile şenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökçealan Osmancık üzümü ile şenlendi

 Efes Selçuk Belediye Bandosu’nun korteji ile renklenen şenliğe CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Önceki Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, İlçe Kaymakamı Ekrem İnci,  Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Müzisyen Murat Evgin, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın sonrasında Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Zeybek gösterisinin ardından şenlik açılış konuşmaları ile devam etti. 

BİZ ŞEREF DUYUYORUZ BU KÖYLÜNÜN ÜRETİMİNDEN 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yaptığı konuşmada üretimin önemine dikkat çekerek; “Yıllardan beri tarım politikalarının yanlış gitmesi nedeniyle gıda egemenliğini savunuyoruz, üretimi destekliyoruz, üreticinin yanında olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Bu kadar yanlış politikalar üzerine halen daha o toprağa bağlı olan, halen daha üretim yapmak için çaba sarf eden, halen daha bizler için çalışan ve toprağına bağlı olan köylülere kocaman alkış istiyorum. Gökçealan için Osmancık üzümü çok değerlidir. Gökçealan bu üzümleri üretirken ciddi olarak emek sarf etmektedir. Biz üreticilerimizin nasıl emek sarf ettiğini bildiğimiz için Osmancık Üzüm Şenliği adının kullanılmasına rağmen bu köylü halkı bize şeref verdiği için o yüzden şenliğin adını “Şerefine Salkım Hanım” koyduk. Çünkü toprağa değer verenlerin ne kadar çok olduğunu biliyoruz. Biz şeref duyuyoruz bu köylünün bizimle olmasından, biz şeref duyuyoruz bu köylünün üretiminden. Biz şeref duyuyoruz bu köydeki Atatürkçülerden. Hepiniz onur verdiniz, şeref verdiniz. Üretiminiz bol, bereketiniz sonsuz olsun. Şenliğimiz hepimize hayırlı olsun” dedi.

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım Türkiye’nin zengin bir tarım potansiyeli olduğuna dikkat çekerek; “Türkiye tarımdan zenginlik üretebilecek çok büyük bir potansiyele sahip bir ülke. Türkiye tarımdan zenginlik yaratarak birçok problemini çözebilecek. Ben Sayın Başkanımıza bu şenlik için çok teşekkür ediyorum. Gökçealan üzüm üretimi açısından önemli merkezlerden bir tanesi ve Osmancık gibi kendi tarihinden gelen bir üzümü var. Burada üretici bütün verdiği emeği bu şenlikle kutluyor. Osmancık üzümü ile ilgili coğrafi işaret alınma sürecinin sonuca ulaşması ve bu üzümün korunması çok önemli. Bu konuda da belediyenin çalışmalarının desteklenmesi ve bir an önce sürenin sonuçlanmasını diliyorum” dedi. 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fasulye şenliği Cerrah Fasulyesine ilgiyi 3 kat arttırdıÖnceki Haber

Fasulye şenliği Cerrah Fasulyesine ilgiy...

Bolu İl Tarımdan Toprak Analizi DesteğiSonraki Haber

Bolu İl Tarımdan Toprak Analizi Desteği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar