Şekerbank

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kurban Bayramı Öncesinde Hayvan Sevkiyatı Hakkında Uyarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kurban Bayramı Öncesinde Hayvan Sevkiyatı Hakkında Uyarıyor
Tofidass

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan sevkiyatında artışların yaşandığı bu dönemde sağlık kontrolünden geçmemiş, gerekli aşıları yapılmamış ve kayıtları eksik olan hayvanların sevkiyatının salgın hayvan hastalıklarının yayılmasına sebep olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hayvan yetiştiricileri, hayvan nakliyecileri ve kurbanlık alacak vatandaşlar için önemli hususların hatırlatıldığı belirtildi:

- 5996 sayılı Kanun ve ilgili yönetmeliklere göre, il merkezi ve ilçelerden başka illere yapılacak her türlü hayvan ve hayvansal madde sevkiyatlarında, en yakın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi veya İlçe Müdürlüklerinden "Veteriner Sağlık Raporu" alınması gerekmektedir.

- Büyükbaş hayvanlar için Şap (Sat-2 serotipine karşı) ve küçükbaş hayvanlar için PPR aşılarının yapılmış olması ve kulak küpesi bulundurulması zorunludur. Şap aşısı yapılmamış sığır cinsi hayvanların sevkiyatına izin verilmemektedir.

- İki aylıktan büyük sığır cinsi hayvanlar için son altı ay içinde Şap aşısı yapılmış olmalı ve aşıdan en az 21 gün geçmiş olmalıdır.

- Koyun ve keçi türü hayvanların sevkiyatlarında, hayatları boyunca en az bir kez PPR aşısı yapılmış olması gerekmektedir. PPR aşısı yapılmamış hayvanların sevkiyatına izin verilmemektedir.

- Gebe ve damızlık değeri taşıyan dişi hayvanların kurban satış yerlerine alınmayacağına dair Tarım ve Orman Bakanlığı talimatları doğrultusunda, gebe ve damızlık dişi hayvanların kurbanlık olarak sevkiyatına izin verilmemektedir. Ancak gebe olmadığı ve damızlık değerini kaybettiğine dair veteriner raporu bulunan dişi hayvanların sevkiyatına izin verilmektedir.

- Trakya bölgesine yapılacak hayvan sevkiyatlarında ek özel şartlar da bulunmaktadır.

İl / İlçe Müdürlüklerine müracaat edilerek detaylı bilgi alınabileceği vurgulanırken, belirtilen kurallara uymayan hayvanların sevkiyatının kesinlikle engelleneceği ve yasal yaptırımların uygulanacağı hatırlatıldı. Bu uyarıların dikkate alınarak, sağlıklı ve güvenli bir Kurban Bayramı geçirilmesi temenni ediliyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden: Kahverengi Kokarcayla Mücadele YönergeleriÖnceki Haber

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden:...

Türkiye pestisit kaynaklı bildirimlerde yine ilk sıradaSonraki Haber

Türkiye pestisit kaynaklı bildirimlerde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar