Şekerbank

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırmızı Tatlı Patates Üretimini Destekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırmızı Tatlı Patates Üretimini Destekliyor
Tofidass

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırmızı Tatlı Patates bitkisinin Giresun’un iklim ve toprak şartlarına uyum sağlayıp sağlamadığını tespit etmek ve tarımsal üretimi çeşitlendirmek amacıyla demonstrasyon çalışmaları gerçekleştirdi.

Bu çalışmalar kapsamında Dereli İlçesi Yavuzkemal Beldesi, Bulancak İlçesi Döngeri Köyü ve Alucra İlçesindeki çiftçilere 12 bin adet kırmızı tatlı patates fidesi dağıtılmış ve dikimleri İl Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde gerçekleştirildi.

Kırmızı Tatlı Patates, anavatanı Orta Amerika olan bir bitkidir ve boru çiçeği ailesine aittir. Bildiğimiz patates ile aynı aileden değil, ancak uzaktan akrabadır. Toprağın altında yumru olarak yetişen bu bitki, yabani otlara ve diğer biyolojik canlılara karşı dayanıklıdır ve verimi normal patatese göre daha yüksektir. Kırmızı patates, uzak doğu ülkelerinde doğal afetler nedeniyle oluşan kıtlıklarla mücadele etmek amacıyla yetiştirilmeye başlanmış ve günümüzde bu ülkelerde yaygın olarak üretilmeye devam edilmektedir.

Kırmızı patates bitkisinin bazı faydaları;

Çok önemli bir lif kaynağıdır. A, C, B ve B6 vitaminleri ile fosfor, bakır, manganez ve potasyum ihtiva eder. İnsan beslenmesi açısından oldukça faydalı olup klasik patatesten çok daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Glisemik indeksi düşük olduğu için tok tutar ve bu özelliği sayesinde ani bastıran açlıkların önüne geçerek kilo vermeye yardımcı olduğu belirtilmektedir. Beta karoten oranı yüksek olduğu için bağışıklık sisteminin güçlü olmasına destek olur, lifli olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasına da fayda sağlar.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kutuplara Bilim Üssü! İklim Değişikliğinin Başladığı YerdeyizÖnceki Haber

Kutuplara Bilim Üssü! İklim Değişikliğin...

Samsun’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarında Hibe 5,5 Kat ArttıSonraki Haber

Samsun’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar