Şekerbank

Genç Girişimci Kadınlara Sertifikaları Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Girişimci Kadınlara Sertifikaları Dağıtıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amacıyla 2015 yılında "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" başlatılmış olup,  2018 yılında Uşak ilinin de içinde yer aldığı 29 ilde "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı uygulaması kapsamında eğitim yapılması planlanmıştı.

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor programı çerçevesinde, (4 gün süresince 32 saat) olarak Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda 70 kadın girişimcinin devamlı olarak katılımları sonrasında; 70 Kadın Girişimciye, bunun yanında Kesme Çiçek Eğitimi kapsamında 16 üreticiye, Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi kapsamında 14 olmak üzere, toplam 100 üreticiye, eğitim sertifikaları İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle teslim edildi.

Sertifika dağıtım törenine; İl Müdürü Erkan Kahraman, İl Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Tören öncesi konuşma yapan İl Müdürü Erkan KAHRAMAN;   "Katılmış olduğunuz bu kursların üretiminize olumlu katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Bundan sonraki süreçte daha kaliteli ve sağlıklı üretim yapmanız hem sizlerin hem de ülkemizin ekonomik anlamda daha ileriye taşınmasına vesile olacaktır. Atacağınız doğru adımlarla köyünüzdeki ve çevresindeki diğer üreticilere örnek olacağınızı temenni ediyorum. Alacağınız bu sertifikaların sizlere pek çok açıdan faydası olacak, Bakanlığımızca verilen desteklemelerde ve birçok alanda sizlere artı puan kazandıracaktır. Kurs süresince katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, alacağınız sertifikaların hayırlı olmasını ve katkı sağlamasını dilerim. Her türlü sıkıntılarınızda bizleri arayabilir ve destek isteyebilirsiniz" dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Ticaret Borsası Olıvtech Fuarında Yerini AldıÖnceki Haber

Aydın Ticaret Borsası Olıvtech Fuarında...

Yem Maliyetlerinde Düşüş Sağlanmadan Et Fiyatlarını İndirmek Mümkün DeğildirSonraki Haber

Yem Maliyetlerinde Düşüş Sağlanmadan Et...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar