Şekerbank

Genç Çiftçilere Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilere Hayvan Dağıtımları Devam Ediyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakkında tebliğ ile İlimizde 12 çiftçiye yurt içinden getirilen 30 bin TL değerinde 5'er baş olmak üzere toplam 60 adet büyükbaş hayvan yetiştiricilerin huzurunda, kulak küpe numaralarının kuraları çekilerek Korkut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası önünde sahiplerine hibe edildi.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakkında tebliğ ile İlimizde 12 çiftçiye yurt içinden getirilen 30 bin TL değerinde 5'er baş olmak üzere toplam 60 adet büyükbaş hayvan yetiştiricilerin huzurunda, kulak küpe numaralarının kuraları çekilerek Korkut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası önünde sahiplerine teslim edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Mehmet Aydın; "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulanan Genç Çiftçi Projelerinden hibe desteği almaya hak kazanan 12 Genç Çiftçilerimize 60 büyükbaş hayvanımızı bugün teslim ediyoruz. Bu proje 3 yıl devam edecek, 3 yıl boyunca da çiftçilerimiz hayvanlarını ellerinden çıkarmayacak ve üretimlerinin her aşaması sürekli bizim kontrolümüzde olacaktır. Devletimiz tarafından tamamı hibe olan projenin amacı çiftçimizin yaşadığı yerde küçük aile işletmesine katkı sağlamak ve sürdürülebilir hayvancılığın temellerini atmaktır. Bu amaçla Genç Çiftçi Projesi ile 2016 'da 243, 2017 'de 287 ve 2018 'de 298 olmak üzere toplam 828 proje desteklenmiş olup ilimize 24.840,000 TL hibe desteği sağlanmıştır. Bu 828 projenin 378 i büyükbaş hayvancılık projesi olup toplam 2187 adet Büyükbaş hayvan hibesi gerçekleşecektir. Bugünde 2018 yılı Genç Çiftçi Projesi kapsamında Korkut İlçemizde 12 Genç Çiftçimize 60 adet Büyükbaş hayvan dağıtacağız. Korkut ilçemiz 3 yıl içersinde109 adet proje ile desteklenmiş olup bunun 54 adedi büyükbaş hayvancılık projesidir bu 54 proje ile toplamda 295 adet büyükbaş hayvan hibe edilmiştir.

Genç çiftçilere hayırlı olsun dileklerinde bulunan Aydın; 'Genç Çiftçi Projesi'  2019 yılın da da devam edecek, kırsalda hayatına devam eden ve üretime katılarak milli ekonomiye katkıda bulunmak isteyen gençleri destekleyeceğiz, 'Genç Çiftçi Projesi' ile gençlerin uğraşlarını teşvik edecek ve kırsal alandaki istihdamı artırarak Muş'ta üretimi daha da geliştireceğiz.  Bu projenin Ülkemiz ve İlimiz hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor projenin genç çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum" dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sıfır Atık, Geleceğe Değer KattıkÖnceki Haber

Sıfır Atık, Geleceğe Değer Kattık

Son Dakika: Benzin Ve Motorine İndirim YoldaSonraki Haber

Son Dakika: Benzin Ve Motorine İndirim Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar