Şekerbank

Genç Çiftçi Proje Tanıtım Toplantısına İlgi Yoğundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçi Proje Tanıtım Toplantısına İlgi Yoğundu
Tofidass

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen "30 Bin TL'ye kadar Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Bilgilendirme Toplantısı" yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle salon tıklım tıklım doldu. Birçok çiftçimiz salon dışarısında kaldı. 

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı tanıtım toplantısının açılış konuşmalarını yapmak üzere söz alan İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM konuşmalarında "Bakanlığımızca kırsal kalkınma hamlesi çerçevesinde yürütülen başta KKYDP Projeleri olmak üzere sayısız tarımsal projeyi başarıyla uygulamaya koyan Bakanlığımızın bu defa desteklemeyi hedeflediği kişiler siz değerli genç çiftçi kardeşlerimizsiniz. Bu vesileyle kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerimizin mahallerinde uygulayacakları projelere göre 30 bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsayan 2016/16 sayılı tebliğ 05 Nisan 2016 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başvurular, kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabilecek. Tebliğ kapsamında çiftçiler, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunabilirler. Başvurular, 12 Nisan-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Projenin ilimiz tarımına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Genç Çiftçi Projesi Biriminden Mühendis Gürkan BOZKURT' un sunumunu can kulağıyla dinleyen genç çiftçiler, proje fikirleri ve uygulama esaslarıyla ilgili karşılıklı soru cevap teatisi içerisinde takip ettiler.

Toplantıya ayrıca 5 dekara kadar olan Küçük Aile İşletmeleri ve Faiz İndirimli Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası kredileri hakkında bilgi verildi. Tarım Kredi Kooperatifleri adına Bartın Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Mükremin UÇAR Tarım Kredi Kooperatiflerince uygulanacak faiz indirimli krediler hakkında kısa bir bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Besnili Çiftçileri Dolu VurduÖnceki Haber

Besnili Çiftçileri Dolu Vurdu

Hayvancılık Yapacak Gençlere 30 Bin Lira Hibe DesteğiSonraki Haber

Hayvancılık Yapacak Gençlere 30 Bin Lira...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar