Şekerbank

Gaziantep’te çiftçilere gübre desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’te çiftçilere gübre desteği

Verdiği desteklerle çiftçinin yüzünü güldüren Şahinbey Belediyesi desteğini arttırarak sürdürmeye devam edip, 75.000.000 m2 mera alanının gübrelenmesi için gübre desteğinde bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede hayvancılığın gelişmesi için başlattığı çalışmalar kapsamında çiftçilere önemli destekler veriyor. Şahinbey Belediyesi tarafından ilçede otlağın az olduğu 75 milyon metrekare mera alanına gübre atarak, hayvan üreticilerine nefes aldırmayı hedefliyor. Hayvanların yiyecek konusunda sıkıntı çekmesini önlemek ve çiftçinin maddi yükünün hafifletilmesi hedefiyle başlatılan proje kapsamında 1 milyon 500 bin kilogram gübre toprakla buluşturulmaya başlandı.

1.500.000 Kg Gübreyi Toprakla Buluşturacağız

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesindeki 57 köyün 75 milyon metrekarelik alanında 1 milyon 500 bin kilogram gübre ile çalışma başlattıklarını belirterek, “İlçemizin 57 köyünün merasında 75 milyon metrekarelik alana 1 milyon 500 bin kilogram gübreyi toprakla buluşturacağız. Buraların gübrelenmesiyle daha verimli otlar çıkacak, hayvancılığımız gelişmiş olacak hayvanlarımız dağda yem bulmakta problem yaşamayacaklar. Aynı zamanda girdi maliyetlerinin düşmesiyle çiftçimizin bu alandaki maliyetleri aşağı çekilmiş olacak. Biz Şahinbey Belediyesi olarak çiftçimize her alanda destek olmaya devam edeceğiz. Dağdaki kurdun, kuşun ve diğer hayvanların aç kalmaması lazım. Hz. Ömer efendimizin ‘dağlara buğdaylar serpin ki Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler diye' şimdi biz de dağlarımıza kuyular açıyoruz, suluyoruz, gübreleme yapıyoruz hiç kimse aç kalmasın, dağın başında dahi olsa yiyecek yemi içecek suyu olsun” dedi.

Ekili Alanda Artış Oldu

Çiftçiye verdiği destekleri arttırarak devam edeceklerini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey'de ekili alanda yüzde 300 üzerinde artış oldu. Maliyetler aşağı inmiş oldu, büyük bir kısmına biz destek olduk. Amacımız hayvan sayısını ve varlığını arttırmak. Bu çalışmalarımızın hepsi bunları arttırmaya yönelik, çiftçimize destek olmaya yönelik. İnşallah bunları daha da geliştireceğiz, el birliği ile gayretimizle tarıma, çiftçiye desteğimizi arttırarak devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na Teşekkür Ediyorum

İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Belediyesi’nin hayvancılığı ve çiftçiliği geliştirmek adına önemli destekler verdiğini belirterek “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu çiftçimize ve hayvan yetiştirticilerimize önemli destekler veriyor. Allah kendisinden razı olsun. En önemli özelliğinden birisi de devlet ne veriyorsa Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’da onu veriyor. Başkanımız bizlere her zaman bizlerden isteyin diyor. Bizlerde kendisinden ne talep ettiysek bizleri geri çevirmedi. 57 köyde 75 milyon metrekare alanı gübreleyerek hayvanlar için mera alanı oluşturacağız” dedi.

Çiftçilerim Adına Teşekkür Ederim

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Şahinbey Belediyesi’nin çalışmalarından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında örnek olarak gösterdiği Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun. Yine örnek bir çalışma ve proje ortaya kodu. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Tüm Çiftçilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Doğru Projelerle Doğru Sonuçlar Ortaya Çıkıyor

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Şahinbey Belediyesi’nin örnek bir çalışma ortaya koyduğunu belirterek “Hayvancılığın yüzde 70 gideri yemdir. Özellikle küçükbaş hayvanlar meralardan faydalanıyor. Meraların ıslahıyla özellikle yem giderlerinin yüksek olduğu bu dönemlerde hayvanlarımız meralarda karınlarını doyurmuş olacak ve böylece yem maliyetleri de aşağıya düşmüş olacak. Şahinbey Belediyesi her zaman üreticinin ve çiftçinin yanında.

Program sonrası Başkan Mehmet Tahmazoğlu, traktörle gübreleme çalışmalarına katıldı.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konyaaltı Belediyesi’nden ‘ücretsiz aşı’ desteğine devam kararıÖnceki Haber

Konyaaltı Belediyesi’nden ‘ücretsiz aşı’...

Demirci sera desteğiyle lavanta kokacakSonraki Haber

Demirci sera desteğiyle lavanta kokacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar