Şekerbank

Fındık Dalda Kalmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fındık Dalda Kalmadı

Geçtiğimiz yıl Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve bu yıl ikincisi ile devam edilen “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesiyle hem bahçe sahipleri hem de fındık işçileri mağdur olmuyor.

Ordu’nun önemli tarım kaynaklarından biri olan fındık için birçok proje geliştiren ve uygulayan Büyükşehir Belediyesi hasat sezonunda “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesiyle üreticilerle işçileri bir araya getiriyor. Geçtiğimiz yıl büyük rağbet gören proje, bu yılda birçok vatandaş tarafından tercih ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi bahçe sahipleri ve işçileri aynı platformda buluşturarak vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Başlayan hasat dönemiyle fındık bahçelerine giren işçiler üreticinin fındığını toplayarak hem üreticinin fındığını dalda bırakmıyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor. Fındık üreticisi ise işçi bulma konusunu Büyükşehir ile aşarak hasadını yapmış oluyor.

“İŞÇİMİZ İSTİHDAM SAĞLARKEN BAHÇE SAHİPLERİMİZİN DE HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Bahçe sahipleri ile işçilerin buluşturulduğu projede işçilerin istihdam sağlarken üreticilerinde hayatını kolaylaştırdıklarını ifade eden Proje Koordinatörü Asım Suyabatmaz, “Büyükşehir Belediyemizce uygulanan ve bu yıl ikincisine devam ettiğimiz Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın projesini sürdürüyoruz.  Bu anlamda Perşembe ilçemizin Alınca Mahallesi’nde fındık hasadı gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Ordu’muzun işçi ihtiyacını kendi içerisinde karşılayabileceğini ön görmüştük. Bu vasıtayla geçen yıl projemizi başlatmıştık. Böylece işçi ve bahçe sahiplerini buluşturacağımız bir pazar yeri oluşturduk. Projemiz sayesinde bugün görüyoruz ki yaklaşık 15 milyonluk bir parayı Ordu’da tutmayı başardık. Bu projeyle Korgan’dan Fatsa’ya, Mesudiye’den Ünye’ye bütün vatandaşlarımız buluşuyor ve işçimiz istihdam sağlarken bahçe sahiplerimizin de hayatlarını kolaylaştırıyoruz” dedi.

“İŞÇİ BULAMADIM, BÜYÜKŞEHİRİN PROJESİNDEN YARARLANDIM”

Perşembe ilçesi Alınca Mahallesi’nde yaşayan üretici İbrahim Kaya, fındık hasadı için işçi bulamadığını ancak Ordu Büyükşehir Belediyesinin “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesinden yararlanarak bu problemi çözdüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin yönlendirmesiyle işçilerin bahçeye girdiğini dile getiren üretici Kaya, “Fındık hasadı yapmak için işçi bulamadım. Bir arkadaşımızın vasıtasıyla Ordu Büyükşehir Belediyemizin bu projesinden yararlandık. Böylece 20-25 işçi bahçemize gelerek hasadımızı gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

“BU PROJE SAYESİNDE İŞ BULUYORUZ, BOŞ KALMIYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin projesi sayesinde iş bulduklarını aktaran İşçi Ahmet Turan Güney, “Projeden oldukça memnunuz. Böyle bir proje başlattığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Bey’e teşekkür ederim” dedi.

İşçi Ahmet Turan Güney şöyle konuştu:

“20 gündür fındık hasadı yapıyoruz. Projeden oldukça memnunuz. Böyle bir proje başlattığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Bey’e teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi bizi arayarak bahçelere yönlendiriyor. Bu proje sayesinde iş buluyoruz, boş kalmıyoruz.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Kredi Kooperatif Marketin 400. şubesi Giresun'da açıldıÖnceki Haber

Tarım Kredi Kooperatif Marketin 400. şub...

Kayseri Şeker’den Bir İlk DahaSonraki Haber

Kayseri Şeker’den Bir İlk Daha

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar