Şekerbank

FAO Tartışıyor; Tarım ve İnovasyon

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO Tartışıyor; Tarım ve İnovasyon
FAO’nun gıda ve tarım sektöründen önemli isimlerle sektörün geleceği ve sorunlarını tartışacağı “FAO Tartışıyor” etkinliklerinin ilkinde gündem ‘inovasyondu’. Katılımcılar, tarım ve gıda sektöründe geleceğin, inovasyon ve akıllı tarım uygulamalarında olduğunun altını çizdi.
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 16 Şubat 2021 Salı günü tarım sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı “FAO Tartışıyor” etkinlik serisinin ilkini gerçekleştirdi.

Katılımcılar FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık’ın moderatörlüğünde tarım ve inovasyondaki son gelişmeleri konuştu.

Çevirimiçi gerçekleşen etkinlik Ayşegül Selışık’ın açılış konuşması ile başladı. Selışık konuşmasında “FAO için tarım ve inovasyon ilişkisi aynı zamanda tarım ve gıdayı bir gıda sistemi bütünlüğünde ele almayı da gerektiriyor. Tarımsal inovasyon hem kişilerin hem kurumların etkinliği, rekabet edebilirliği, çevresel sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi ve böylelikle gıda güvenliği, beslenme, kalkınma ve sürdürülebilir kaynak yönetimine katkı sağlamakla ilgili. O yüzden hayatımızda olan bu konunun daha fazla konuşulması gerekiyor. İnovasyon bizim için teknolojiden daha fazlası. Aynı zamanda aile çiftçileri için de inovasyon çok önemli.” dedi.

Etkinlik, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli konuşması ile devam etti. Işınsu Kestelli konuşmasında günümüzde tarımın bambaşka bir yere doğru gittiğini, dronelar ile hastalık kontrolü ve ilaçlama yapıldığını, hava koşulları değişimlerinin cep telefonu ile takip edildiğini, ekimden hasada her şeyin insansız makinelerle sağlandığını anlattı. “Belirli bir yaşın üstündeki çiftçilerin gelişen teknolojiye hâkim olabilmesi çok kolay değil” diyen Kestelli “Akıllı tarımı uygulayabilmek için genç nesillere her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Bu nedenle gençlerin köyde kalıp toprağına sahip çıkmasını teşvik etmeliyiz” şeklinde konuştu. Ayrıca Kestelli, konuşmasında İzmir Ticaret Borsası olarak tarım sektöründe yapılan yeni nesil ve teknolojiyle entegrasyonu sağlayacak çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AGCO 2021 Avrupa Sanal Tedarikçi GünüÖnceki Haber

AGCO 2021 Avrupa Sanal Tedarikçi Günü

Yalova’da İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası BaşladıSonraki Haber

Yalova’da İlkbahar Şap Aşılama Kampanyas...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar