Şekerbank

Ev Hanımıydı Destekle Arıcı Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ev Hanımıydı Destekle Arıcı Oldu
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Ordu'da 216 genç çiftçi desteklendi. Desteklemeler kapsamında 29 genç çiftçiye her bir işletmeye 40'ar adet olmak üzere toplam 1160 arılı kovan ve ekipmanı teslim edildi..

Arılı kovan ve ekipmanlarını alarak desteklemeden yararlanan Altınordu ilçesi ışıklı mahallesinde ikamet eden Genç Kadın Çiftçi Serpil KÜLÜNK'e Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal YILMAZ ziyaret etti.

İl Müdürü Kemal YILMAZ burada bir açıklama yaparak: "İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilimiz tarımını daha üst seviyelere çıkarmak adına birçok projeye imza atıyoruz. Bu projeler gerek Bakanlığımızın gerekse yerel kaynakların desteklediği projelerdir. Bakanlığımızın uygulamaya koymuş olduğu Genç Çiftçi Projesi ile de bu desteğimiz sürmektedir. İlimizde Genç Çiftçi projesinden faydalanan 216 Genç Çiftçimiz bulunmaktadır. Projeye başvuruda bulunan ve şartları uygun olan çiftçilerimiz arasından seçim yaparken kadın çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yaparak onların tarımda daha etkin bir biçimde yer almalarını sağladık. Bu kapsamda ilimizde 141 kadın çiftçimiz projeden yararlanmıştır. Bugün burada bu projeden faydalanarak 40 adet arılı kovan desteği alan yetiştiricimizi ziyaret ettik. Kendisi ev hanımıyken böyle bir projeye başvurmak suretiyle iş sahibi oldu. Bizler bu işin başlangıcı olduk bundan sonraki süreçte inşallah kendisi bu kovanların sayısını artırmak suretiyle belki de büyük bir işletmenin sahibi olacaktır." dedi.

Genç Çiftçi Serpil KÜLÜNK de; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Genç Çiftçi Projesi yürütüldüğünü duydum ve aile bütçeme katkı sağlamak amacıyla projeye başvuruda bulundum. Şartlarımın uygun olması neticesinde başvurum onaylandı ve 40 adet arılı kovan desteği aldım. Arıcılık normalde erkek işi gibi görünmektedir. Ancak arı fobim olmasına rağmen bu işi kadınların da başarabileceğini göstermek istedim. Şu anda bu işin başındayım ve daha da ilerlemek istiyorum. Arıcılığın püf noktalarını öğrenmek ve eksiklerimi gidermek için İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kurslara katılıyor ve teknik destek alıyorum. Projeden dolayı Bakanlığımıza teşekkür ediyor, İl Müdürümüzün de buraya gelerek bizleri ziyaret etmesinden dolayı son derece mutlu olduğumu söylemek istiyorum." demiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kar sandı şok oldu! Jandarmaya koştu...Önceki Haber

Kar sandı şok oldu! Jandarmaya koştu...

Kaman'da 3 Bin 700 Tavuk Ve Horoz DağıtıldıSonraki Haber

Kaman'da 3 Bin 700 Tavuk Ve Horoz Dağıtı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar