Şekerbank

Etkin ve Verimli Sulama Eğitimi Kursiyerleri Teknik Gezide

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Etkin ve Verimli Sulama Eğitimi Kursiyerleri Teknik Gezide
Bolu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren Etkin ve Verimli Sulama Eğitimi ve seminerine katılan kursiyerlere modern sulama sistemlerine dair teknik gezi düzenlendi.
Tofidass

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren Etkin ve Verimli Sulama Eğitimi ve seminerine katılan kursiyerlere modern sulama sistemlerine dair teknik gezi düzenlendi.

Teknik gezi kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve aynı zamanda işletilen jeotermal kaynaklı SERA A.Ş. ve Sakarya Hendek’te gerçekleştirilen 4. Tarım Fuarı ziyaret edildi. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray KARATEPE ve teknik personelin eşlik ettiği kursiyerlere SERA A.Ş.’de; Sakarya B.B. tarımsal hizmetler daire başkanı Yusuf ÇELEBİ ve teknik personel tarafından işletme ve sulama sistemi hakkında tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.

Yusuf ÇELEBİ yaptığı açıklamada;

“Öncelikle burada olmanızdan duyduğum mutluluğu dile getirirken sizlere faydalı olabilmek ve bir pencere aralayabilmek büyük temennimizdir. İşletmemiz üretimin yanı sıra üreticilerimize rol model olma noktasında kurulmuş ve bu çerçevede üretimin yanı sıra eğitim faaliyetleriyle de sizler gibi değerli ziyaretçilerimizin yanında olmaktadır” dedi.

Kursiyerlere sulama sistemleri tanıtılırken, üretim alanları ve üretim teknikleri konu uzmanlarınca anlatıldı. Saha incelemeleri sonrası kursiyerlere; sunum gerçekleştirilirken ortalama bir seranın ihtiyaç duyacağı sulama sistemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sera AŞ.’de ziyareti sonrası Hendek Fuar Alanı ziyaret edilirken, buradaki modern sulama sistem ve ekipmanları hakkında yetkililerden bilgilendirme sunumu alındı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT;

"Tükettiğimiz ve tarımsal sulamada kullandığımız su maalesef sonu olmayan bir kaynak değildir. Bu sadece bizim sorunumuz olmaktan çıkmış dünyamızın sorunu haline gelmiştir. Bakanlığımızda bu çerçevede çalışmalarını yürütmekle birlikte özellikle bu konularda eğitim çalışmalarını hassasiyet göstermektedir.

Bakanlığımızca tarımsal üretimde etkinlik ve verimliliği artırmak yanında modern sulama sistemlerinin kullanılmasına ve yaygınlaştırılması,  arazi toplulaştırılması, toprak analizi, drenaj vb. önemli konularda üreticilerimizi bilinçlendirme çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede düzenlenen teknik gezi kapsamında üreticilerimize modern bir tesiste olması gereken sulama sistemlerinin tanıtımının yapılması yanında, ihtiyaçlarına yönelik modern sulama sistemlerini de yerinde görme fırsatı bulmuşlardır. Üreten Bolu’muzda üreten Üreticilerimize maksimum fayda ve hayırlar getirsin” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tasarruflu Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama Semineri DüzenlendiÖnceki Haber

Tasarruflu Su Kullanımı ve Tarımsal Sula...

Samsun’da Buğday Ekimi Devam EdiyorSonraki Haber

Samsun’da Buğday Ekimi Devam Ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar