Şekerbank

Erzincan Sulama Birliğinin Sorunları Masaya Yatırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzincan Sulama Birliğinin Sorunları Masaya Yatırıldı
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Erzincan’daki sulama birliğinin iş ve işleyişleri ile ilgili toplantı yaptı.
Tofidass

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Erzincan’daki sulama birliğinin iş ve işleyişleri ile ilgili toplantı yaptı.

Erzincan’da tarımsal sulamada hizmet veren sulama birliğinin yaşadığı sorunlar ve bu sorunlardan kaynaklı olarak çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında geniş katılımlı toplantı gerçekleştirildi.

Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Erzincan’daki sulama birliğin çiftçilerden doğan alacakları ve birliğin enerji borçları masaya yatırıldı. Tarım sektöründe sulama mevsiminde zaman zaman sulama birliklerinin elektrik dağıtım şirketine olan borcu nedeniyle sulama sitemlerini çalıştıran pompaların elektriğinin kesilmesi sorunu da ele alındı. 

Çiftçilerin, sulama birliklerine olan sulama bedellerini düzenli bir şekilde ödemeleri durumunda, üretimin yapıldığı yaz döneminde enerji kesintisi gibi bir durumun söz konusu olmayacağına vurgu yapıldı. 

SORUN BARAJLAR İLE ÇÖZÜLECEK

Geçmişten bugüne; çiftçi, sulama birlikleri ve enerji şirketleri arasında yaşanan bu sorunun gündemde olduğuna değinilen toplantıda; çözüm için önemli adımlar atıldığına vurgu yapıldı. Erzincan’da yapımı devam eden Turna Çayırı Barajı, Ballı Barajı ve sulama göletleri sayesinde cazibeli sulama yapılarak bu sorunun giderileceği kaydedildi. Belirtilen barajların yaklaşık iki-üç yıla kadar faaliyetlerine başlayacağı belirtilerek, bu sürede çiftçilerin ödemelerini düzenli yaparak biraz daha sabretmeleri söylendi. 

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, üretimde her hangi bir aksamanın yaşanmaması ve çiftçilerin mağdur edilmemesi için gerekli çalışmaların devam edeceğine vurgu yaparak, sulama bedelini düzenli ödeyen çiftçi, borcunu ödemeyen çiftçiden dolayı mağduriyet yaşayabildiğini söyledi. İlgili kurumlar, işbirliği içerisinde hareket ederek üretim sezonu başlamadan önce çiftçiler ile irtibat halinde olarak yaşanabilecek olumlu veya olumsuzluklar hakkında bilgilendirmelerde bulunmalarını söyleyen Vali; çiftçilerin, sulama birliğinin ve de enerji şirketinin mağdur olmaması gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lamas Limonu Coğrafi İşaret Tescil Belgesi AldıÖnceki Haber

Lamas Limonu Coğrafi İşaret Tescil Belge...

Trabzon’da 3 Ayda 120 Büyükbaş Hayvan Çiçek Hastalığı Yüzünden Telef OlduSonraki Haber

Trabzon’da 3 Ayda 120 Büyükbaş Hayvan Çi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar