Şekerbank

Domates Güvesine Karşı Kontrol Çalışmaları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domates Güvesine Karşı Kontrol Çalışmaları Devam Ediyor

Arazi kontrolleri çiftçinin daha verimli ürün alması için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Bolu’nun sebze bahçesi olan Seben ilçesinde yer alan domates seralarında ve açık alanlarda domates güvesine karşı feromon tuzaklarla kontroller yapılırken üreticilerde olası hastalık ve zararlılar hakkında bilgilendirildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT;

“Bolu’muzun sebze bahçesi olan Seben ilçemizin domatesi tadı ve dokusuyla damaklarda önemli bir iz bırakmayı başarmıştır. İlimizin marka değerlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Seben domatesi ilçe üreticilerimiz tarafından da yoğun bir şekilde ekilmekle birlikte üretimin önünde büyük engel oluşturan domates güvesine karşı kontrol, denetim ve tuzak faaliyetleri uzman personellerimizce titizlikle yapılmaktadır.

Üretimde devamlılığın ve bitki sağlığının tesis edilebilmesi açısından zirai mücadele gerektiren durumlara doğru bir şekilde ve doğru zamanda müdahale edebilmesi gerekmektedir. Bu amaçla arazi kontrollerimiz sürerken amacımız çiftçinin kaliteli ürün alması ve tüketiciye de sağlıklı ürünlerin temin edilebilmesidir.  Tuzaklar ile böceklerin yoğunluğu tespit edilmekte gerekli durumlarda zirai mücadeleye başlaması için uygun zaman çiftçilerimizle paylaşılmaktadır.

Zarar potansiyeli yüksek domates güvesi(tuta absoluta), açık alan ve örtü altı domates yetiştiriciliği önündeki ana zararlı konumundadır. Larvaları domates bitkisinin kök hariç tüm kısımlarında ve her döneminde zarar vermektedir. Yumurtadan çıkan larva; meyve, yaprak, sap ve gövdeye girerek beslenmeye başlar. Bitkinin yeşil aksamında açılan galeriler nedeniyle bitki tamamen kuruyabilir. Böyle bir zararlıdan şüphelendiğinizde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile irtibata geçerseniz teknik personelimiz yapılması gerekenler ile ilgili yardımcı olacaktır. Üreten Bolu’muzun değerli emeklerinin karşılığı olan ürünleri bol, kazançları bereketli olsun” dedi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıbal: TEKEL’İ yok ettikleri gibi ÇAYKUR’u da yok edeceklerÖnceki Haber

Sarıbal: TEKEL’İ yok ettikleri gibi ÇAYK...

Bakan Kirişçi duyurdu: 24 milyon destekleme hesaplara yatıyorSonraki Haber

Bakan Kirişçi duyurdu: 24 milyon destekl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar