Şekerbank

Denizlili Çiftçilere Tohum Desteği Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizlili Çiftçilere Tohum Desteği Devam Ediyor
Tofidass

Denizli’de kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın desteklenmesi ve tarımsal üretimde verimin artırılması amacıyla üreticilerimizin yanında olmaya devam eden Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, yüzde 50 hibeli “Yerli Silajlık Mısır Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında, hayvancılığa yönelik kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanarak et ve süt üretim miktarının ve kalitesinin artırılması için tohum desteği veriliyor.

17 ilçede toplam 53 bin 400 dekar alanda üretim yapacak, 4.450 üreticiye 125 tonluk silajlık mısır tohumu dağıtım töreninin ilki Acıpayam Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Acıpayam İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Yüzde 50 hibeli “Yerli Silajlık Mısır Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında her çiftçiye en fazla 2 torba olacak şekilde tohum dağıtımı yapılmakta olup, dağıtılan silajlık mısır tohumlarının yarı bedeli Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, geri kalan yarı bedeli ise çiftçilerimiz tarafından karşılanmaktadır.

Törende konuşma yapan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Başkan Zolan’ın Denizli tarımına çok büyük katkıları olduğunu vurgulayarak, “Çiftçimizin ne ihtiyacı, ne isteği varsa  geri çevrilmedi. Kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum.” Uyguladığımız proje kapsamında; ilimizde ekilebilir toplam arazi varlığı içinde yem bitkisi ekiliş alanları ve üretim miktarını artırmak suretiyle hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılayarak et ve süt üretim miktarını ve kalitesini artırmak, hayvanlarımızın dört mevsim sulu yeşil yem ile beslenmesini sağlayarak, hayvancılığımızın daha verimli bir iş kolu haline gelmesi amaçlanmaktadır. İlimiz hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir üretimin sağlanması maksadıyla ihtiyaç duyulan kaba yemin yetiştiricilerimize daha ucuz ve rantabl olarak ulaştırılması için, 17 ilçemizde toplam 53 bin 400 dekar alanda üretim yapacak, 4.450 üreticimize 125 ton silajlık mısır tohumu yüzde 50 hibeli olarak ile Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerimizde çiftçilerimize dağıtılacaktır”  dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan ise pandemi ile birlikte tarım ürünlerinin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar’ın Acıpayam’a ve üreticilere her zaman her konuda destek olduklarını belirtti.

Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz de, göreve başladığı ilk günden bu yana Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tarıma verdiği destekleri yakından takip ettiğini ifade etti. Dağıtılacak tohumların üreticilerimiz için çok önemli olduğunu vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Hataylı olduğunu ifade eden Kaymakam Gürbüz ayrıca ülkeyi yasa boğan depremin ardından bölgede seferber olan Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Zolan’a ayrıca teşekkür etti.

Başkan Osman Zolan ise, bir ülkenin ayakta kalabilmesi ve tam bağımsız olabilmesi için savunma sistemleri ve enerji kaynaklarının yerli ve milli olmasının yanı sıra gıda ihtiyacını da kendi kendine karşılayabilmesinin öneminden bahsetti. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınma konusunda pek çok yatırım ve hizmet gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zolan, üreten insanın çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Sizler bizim başımızın tacısınız. Allah size sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler versin” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin altyapıdan üstyapıya, spor alanlarından yeşil alanlara uzanan yatırımlarının yanı sıra kırsal kalkınmaya yönelik de 50 kalemi aşkın projeyi hayata geçirdiğini anlatan Başkan Zolan, silajlık mısır tohumu desteğinin hayvan yetiştiricilerinin yem maliyetini düşüreceğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından çiftçilere silajlık mısır tohumları teslim edildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TürkTraktör’den Üretim ve İhracat RekoruÖnceki Haber

TürkTraktör’den Üretim ve İhracat Rekoru

Egeli hububat bakliyat yağlı tohum ihracatçıları ihracatlarını son 4 yılda 4 kat artırdılarSonraki Haber

Egeli hububat bakliyat yağlı tohum ihrac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar