Şekerbank

Denizli'de "Suda Sıfır Kayıp" Hedefi İçin Çocuklar ve Aileler Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'de "Suda Sıfır Kayıp" Hedefi İçin Çocuklar ve Aileler Bir Araya Geldi
Tofidass

Denizli'de, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün "Suda Sıfır Kayıp" ilkesiyle başlattığı Ulusal Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Dünya Su Günü etkinlikleri düzenlendi.

3 neslin bir araya getirildiği etkinliklerde, çiftçi aileler ve çocukları suyla ilgili deneyimlerini paylaştı, su ile ilgili interaktif sunumlar ve mini atölyeler gerçekleştirildi.

Tavas'ta Suyun Önemi Vurgulandı

Tavas ilçesinde Tavas Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Tavas Kaymakamı Tarık Yerlikaya, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Tavas Cumhuriyet Savcısı Emre Mumcu, il müdür yardımcıları, ilçe müdürü ve şube müdürleri ile diğer kurum amirleri ve ilkokul öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Cem Özkan, tarım ilaçlarının zararları ve yerine kullanılacak böceklerin faydaları hakkında bilgi verdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Dünyanın %70'inin su ile kaplı olduğunu, vücudumuzun da %60-70'inin su olduğunu biliyoruz. Ne yaparsak yapalım asla miktarını çoğaltamadığımız, insanlık için çok önemli bir madde su. Bakanlığımız olarak su ile ilgili çeşitli tedbirler alınmaktadır. Cumhurbaşkanımızın değerli eşinin himayesinde yürütülen Su Seferberliği ile ilgili ülkemizde yapılan değişik etkinlikler ile hem sanayi hem de tarımsal üretimde kullanılan suyu nasıl koruyabilir ve gelecek nesillere nasıl aktarabiliriz ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir."

Tavas Kaymakamı Tarık Yerlikaya da suyun önemi ve kullanımı hakkında öğrencilerle sohbet edip programa katılan herkese teşekkür etti.

Suyla ilgili çiftçi ailelerinin paylaşımları yapıldı ve 68 yaşındaki Saadettin Subaş, su kullanımıyla ilgili tecrübelerini aktardı.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden gelen uzmanlar tarafından su konusunda interaktif sunumların yapıldığı toplantıda Ankara Üniversitesi bünyesindeki Su Okulu ve Böcek Okulu stantları ile diğer stantlar ve eğitim tırı gezilerek minikler ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Merkezefendi'de de Farkındalık Oluşturuldu

Aynı gün öğleden sonra Merkezefendi İlçesinde bulunan Şehit Burak Erten İlkokulu konferans salonunda da Su Verimliliği konusunda tanıtıcı video gösterimi ve sunumu yapılarak, çocuklarda su verimliliği bilincini oluşturmak ve suyun verimli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce gönderilen eğitim tırında öğrencilere su döngüsün tasvir edildiği havza maketi üzerinde bilgilendirme yapıldı.

Etkinliklerde öğrencilere su verimliliği ile ilgili hediyeler ve hikaye kitapları dağıtımı gerçekleştirildi.

Denizli'de düzenlenen bu etkinlikler, suyun önemini ve korunması gerektiğini vurgulayarak, suyun verimli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmaya katkı sağladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’in Kasa Fabrikası Üreticilerin İmdadına YetiştiÖnceki Haber

Büyükşehir’in Kasa Fabrikası Üreticileri...

Süne Zaralısına Karşı Mücadelede Bilgi Paylaşımı: Karabük ve Bolu'da Eğitim DüzenlendiSonraki Haber

Süne Zaralısına Karşı Mücadelede Bilgi P...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar