Şekerbank

DAP Projesi Kapsamında Yüzde 80 Hibeli Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DAP Projesi Kapsamında Yüzde 80 Hibeli Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı
GAP, DAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi çerçevesinde 2014-2018 yılları arasında hibe desteği programı uygulanmaktadır.
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine önemli hayvancılık destekleri sağlamak suretiyle, kırsal istihdamı ve çiftçi gelirini daha fazla artırmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında, küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin fiziki altyapılarının iyileştirilmesi, mevcut hayvanların ıslah edilmesi bölgedeki mera potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve böylece et ve süt verimi yüksek olan hayvancılığın geliştirilmesi planlanmaktadır.  

Bu program kapsamında TÜRK-VET' kayıtlarına göre işletmesi aktif olan yetiştiricilere büyükbaş için en az 10, en çok 49 baş anaç kapasiteli; küçükbaş için en az 100, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı, tadilatı ile kapasitelere uygun damızlık boğa, koç, teke alımına hibe destek yüzde 50, damızlık boğa, koç ve teke alımında yüzde 80 hibe desteği uygulanmaktadır.

GAP, DAP, KOP ve DOKAP Projeleri kapsamında Et ve Süt Kurumu toplantı salonunda toplamda 41 yetiştiriciye 227 adet morkaraman ırkı Damızlık koç dağıtımı tarafların katılımı ile gerçekleşen kura çekme törenine Bingöl Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Vali Yardımcısı Numan Tahir ŞİMŞEK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Mehmet YILDIRIM, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü, Krsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanı, basın mensupları ve müracatta bulunan yetiştiricilerin teşrifi ile gerçekleşmiş olup: hak sahiplerinin huzurunda kulak küpe numaralarının kuraları çekildi. Kuraları çekilen hayvan yetiştiricilerine morkaraman ırkı damızlık koçların dağıtımı yapıldı.

DAP Projesi kapsamında İl Müdürlüğüne başvuran 41 yetiştiriciye 227 adet morkaraman damızlık koç dağıtımı  yapılmış olup; İl genelinde toplamda 175 üreticiye 740 adet morkaraman ırkı damızlık koç dağıtımı  gerçekleştirildi. Proje kapsamında damızlık koç yetiştiricilere ödenen %80 hibe desteği miktarı 888.00,00 TL ye ulaşmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düzce Tarımının Aralık Ayı Panoraması ÇıkarıldıÖnceki Haber

Düzce Tarımının Aralık Ayı Panoraması Çı...

Kosova Mitroviça’da Süt Üreticilerine TİKA DesteğiSonraki Haber

Kosova Mitroviça’da Süt Üreticilerine Tİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar