Şekerbank

Daha fazla istihdam için özel sektör buluşmaları devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Daha fazla istihdam için özel sektör buluşmaları devam ediyor
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle hayata geçirdiği projenin en önemli aşamalarından olan istihdamı artırma çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte yürütülen projenin faydalanıcılarının iş olanaklarını ve geçim kaynaklarına erişimlerini arttırmak için tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinden iş insanları ile ortak toplantılar yapılıyor. Bu kapsamda İzmir ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından organize edilen toplantılarda FAO yetkilileri, Bakanlık temsilcileri ve gıda-tarım sektöründen iş insanları bir araya geldi.

İzmir de gerçekleşen toplantıda, Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen tarımın yalnızca Türkiye için değil dünya için de stratejik bir alan olduğuna dikkat çekerek “Tarım’ın ayakta kalması için tüm paydaşların katılımı ve çabası gerekiyor” dedi. Özen, İzmir’in tarım için önemli bir merkez olduğuna değinerek “FAO projeleri nin son yıllarda İzmir de başarıyla uygulandığını” söyledi.

Özen’in konuşmasının ardından kürsüye gelen FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, FAO’nun Türkiye’deki faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi sundu. Tarımda 2023 hedeflerine ulaşmak için hepimizin katılımının gerektiğinin altını çizen Selışık, bu amaçla yetişmiş iş gücünün tarıma kazandırılması ve özel sektör işbirliliğinin gerekliliğini vurguladı.

Projenin saha koordinatörü Dr.Baran Kenan Polat ve Veri Yönetimi Uzmanı Adem Şeker ve Eğitim koordinatörü Kerem Demirel de mesleki eğitim, iş başı eğitimler, Uygulamalı Çiftçi Okulları, İŞKUR Hizmet Noktaları, hibeler, sosyal sigorta pirimleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundular. Ayrıca İl müdürlüğü bünyesinde kurulan İŞKUR hizmet noktaları vasıtasıyla eğitimini tamamlamış kursiyetlere rahatlıkla ulaşılabileceğini ve istihdama yönelik özel sektör işbirliğinin arttırılmasının gerekliliği vurgulandı.

Manisa da gerçekleşen toplantıda İl Tarım Orman Müdürü Metin Öztürk, FAO projelerinin Manisa’da sosyal entegrasyonun sağlanması ve sürdürülebilir güvenli gıdaya ulaşmada oldukça kritik bir destek sağladığına işaret etti. Tarımda verimliliğin artırılmasının önemli hedeflerinden biri olduğunu belirten Öztürk, tarımsal üretim, işleme ve ihracaatta lokomatif illerden olan Manisa’da FAO projesi uygulamaktan duydukları memnuniyteti ifade etti. FAO
Toplantılara katılan özel sektör temsilcileri ise yetişmiş elemana duyulan ihtiyacı ve projeden beklentilerini anlattılar

FAO’nun proje kapsamındaki illerde düzenlediği istişare toplantılarının bir sonraki adımı da İş Fuarları olacak.  

Önümüzdeki aydan itibaren başlaması planlanan fuarlarda iş insanları ile FAO’nun mesleki eğitimlerinden geçen ve artık birer ‘kalifiye eleman’ olan faydalanıcıların biraraya getirilerek, istihdam olanaklarının yaratılması hedefleniyor.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli; “18 Yılda Bosna-Hersek Kadar Büyük Bir Alan AğaçlandırıldıÖnceki Haber

Bakan Pakdemirli; “18 Yılda Bosna-Hersek...

Bakan Pakdemirli; ''Son 2,5 Yılda 38 Milyar Liralık Yatırımla, 973 Su, Sulama Tesisini Hizmete Aldık"Sonraki Haber

Bakan Pakdemirli; ''Son 2,5 Yılda 38 Mil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar