Şekerbank

Çilek tarlaları yeni sezona hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çilek tarlaları yeni sezona hazırlanıyor

Ergene Belediyesi tarım arazilerinden biri olan çilek tarlalarını yeni sezona hazırlıyor. Geçtiğimiz sene faaliyete geçen Ergene Belediyesi çilek tarlalarına vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti.

Trakya’nın en büyük çilek tarlasına sahip Ergene Belediyesinin Velimeşe mahallesindeki Kral Çilek tarlalarına bakım yapılarak yeni sezona hazırlanıyor. Geçtiğimiz sene tadı ile damaklarda iz bırakan Ergene Belediyesi çilek tarlalarına vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. Ergene Belediyesi Nisan ayında çilek sezonunu açmayı planlarken vatandaşlardan bu sene daha yüksel bir katılım bekliyor.

Ergene Belediyesi çilek tarlalarına geçtiğimiz sene gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak sadece sosyal belediyecilik alanında öncü değiliz, belediyeciliğin her alanında öncüyüz.  Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız öncü çalışmalarımızın yanı sıra tarım alanında da bölge çiftçisine örnek olacak uygulamaları hayata geçirerek rol model olmayı hedefliyoruz. Bu konuda da son derece başarılı olduk ve epey mesafe kat ettik. Ergene Belediyemizin ikinci tarım arazilerinden olan çilek tarlalarımızı lavanta bahçelerimizin hemen yanında 20 dönümlük arazide oluşturduk. Vatandaşlarımıza çilekleri dalından kopartarak toplayıp evlerine organik meyve götürme imkanı sunduk” dedi.

Başkan Yüksel ayrıca, “Ergene ve Tekirdağ’ın diğer ilçelerinden hatta değişik şehirlerden binlerce vatandaşımız çilek tarlalarımızı ziyaret etti hatta İstanbul’dan çok fazla misafirimizi çilek tarlalarımızda konuk ettik. Zaman zaman misafirlerimiz ile görüşme, sohbet etme imkanımız oldu. Görüştüğüm herkes çilek tarlalarımızı, çileklerimizin lezzetlerini çok beğendiğini söyledi. Bu memnuniyet bizleri çok sevindirdi. Ziyaretçilerimiz içerisinde en çok çocukların olması ve onların mutlu olması bizleri daha da fazla sevindiriyor. Çocuklar burada dalından organik en taze çilekleri yiyebiliyor. Bu sene de çilek tarlalarımızda vatandaşlarımıza dalından organik çilek yedireceğiz” dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel son olarak, “Ergene Belediyesi çilek tarlasına gelen misafirlerimiz sadece çilek toplayarak satın almakla kalmıyor, Kral Çilek kafede serpme ve tabak kahvaltının yanı sıra çay eşliğinde günün yorgunluğunu atma imkanına da kavuşuyor. Misafirlerimiz ayrıca Ergene Belediyesi Lavanta bahçesinde üretilen lavantalardan yapılan ürünlerden de satın alma fırsatı buluyor” dedi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ramazan ile birlikte denetimler sıklaştırıldıÖnceki Haber

Ramazan ile birlikte denetimler sıklaştı...

400 üreticiye yüzde 50 hibeli nohut tohumu dağıtıldıSonraki Haber

400 üreticiye yüzde 50 hibeli nohut toh...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar