Şekerbank

Cihanbeyli seracılığın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cihanbeyli seracılığın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor
Tofidass

Cihanbeyli Belediyesi üretime dayalı sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi. Ziraat Odası ile birlikte yürütülen proje kapsamında belediye tarafından tahsis edilen arazide kurulan serada farklı çeşitlerde meyve ve sebze üretimine başlanıldı. 

Konya’nın Cihanbeyli İlçesi seracılığın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. İlçede kurulan dev tesislere bir yenisi daha eklendi. Cihanbeyli Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide ilçe ziraat odası tarafından farklı türde sebze ve meyve üretimine başlanıldı. 

Serada incelemelerde bulunan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, tarımsal üretime dayalı yeni bir sosyal projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Geçtiğimiz günlerde hayvancılığın daha da güçlenmesi için belediye tarafından alınan koçları üreticilere dağıttıklarını hatırlatan Başkan Kale, şimdi de gerek tarımsal üretimin güçlenip çeşitlenmesi gerekse de seracılığın yerleşmesi için önemli bir adım attıklarını ifade etti. Kale “Belediyemizin tahsis ettiği arazide kurulan serada, ziraat odamız tarafından birçok farklı çeşitte meyve ve sebze yetiştirilecek. İnşallah ilerleyen dönemde bunu daha da genişleteceğiz. Cihanbeyli’miz seracılığın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Gerek istihdam gerekse de katma değer anlamında ilçe ve ülke ekonomimize katkı sağlayacak bu projeler Cihanbeyli’nin atılımını en güzel şekilde gösteriyor” dedi.

Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut da tarım ve hayvancılığa verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye teşekkür etti.

HAYVAN BARINAĞI YAPIMI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Cihanbeyli’de eksikliği hissedilen hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor. Yeniceoba Mahallesindeki inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, vatandaşlara seçim öncesi verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kale “Türkiye’nin en güzel ve örnek hayvan barınağı ile rehabilitasyon merkezinin inşasında sona geliyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muğla'da Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi'ne yakın mercekÖnceki Haber

Muğla'da Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçe...

Tarım Kredi’de hububat eksperliği eğitimleri devam ediyorSonraki Haber

Tarım Kredi’de hububat eksperliği eğitim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar