Şekerbank

Çiftçilere Tel, Direk ve Fidan Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Tel, Direk ve Fidan Dağıtımı Yapıldı
Şırnak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Meyveciliği Geliştirme Projesi Kapsamında Merkez ve İlçelerinde Çiftçilere Tel, Direk ve Fidan Dağıtımı Başladı.
Tofidass

Şırnak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Özel İdaresi Mali kaynaklı olan 2018 Yılı Antep Fıstığı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında İl Merkezi ve bağlı ilçelerinde 670 dekar alanda kapama Antep Fıstığı (siirt çeşidi) bahçesi kurulumu için 35 üreticiye  %80 hibeli olarak çevre ihata malzemesi ve fidan dağıtımına başladı.

Şırnak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bekir Kılıç yaptığı açıklamada, "Müdürlüğümüzce ilimizde meyveciliğin özellikle de Antep Fıstığının yaygınlaşması için son 3 yılda bir çok proje gerçekleştirilmiştir. 2018 yılında ise bu çalışmalara ciddi bir hız verilmiştir. İl Müdürlüğümüz ile Dicle kalkınma ajansı arasında imzalanan protokol gereğince  Dicle Kalkınma Ajansı Mali Kaynaklı Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında %75 hibe ile 16 kişiye 114,2 da Ceviz, 35 kişiye 546 dekar alanda Antep Fıstığı, 4 kişiye 23 dekar alanda Badem bahçesi anahtar teslim olarak kurulmuş ve çalışmalarda sona yaklaşılmıştır. Haziran ayı içerisinde bütün bahçeler tamamlanarak çiftçilerimize teslim edilecektir. Ayrıca yine İl Müdürlüğümüzce sunulan proje kapsamında  GAP Bölge  Kalkınma İdaresi Başkanlığınca Mali destek sağlanan Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesinde ise %70 hibe ile 283 da Antep Fıstığı , 15,6 da Ceviz ve 6 da alanda üzüm kapama meyve bahçeleri tesisi için çiftçilerimize geçtiğimiz nisan ayında çevre ihata sistemi için kafes tel, direk ve fidan dağıtımı yapılmıştır. Bunun dışında yine geçtiğimiz mart ayında İl Özel İdaresi mali kaynaklı , %80 hibe ile tam 12.500 meyve fidanı halkımıza dağıtılmıştır. Son olarak yine Antep Fıstığı bahçesi tesisi için malzeme dağıtımı şeklinde hazırlamış olduğumuz %70 hibeli başka bir projemiz de yine GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından kabul edilmiştir. Söz konusu proje için de yine 2018 yılı içerisinde müracaatlar alınacaktır.

İl Müdürlüğümüz iklim ve toprak yapısı bakımından Antep Fıstığı meyve türüne oldukça uygun durumdadır. İl Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarla, ilimiz arazilerinin daha etkin değerlendirilmesi ile çiftçilerimiz için alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve  Gaziantep, Siirt İlleri gibi ilerleyen yıllarda İlimizin de Fıstık ile anılması hedeflemektedir. Bu hedef kapsamında son 3 yıl içerisinde İl genelinde kurmuş olduğumuz 2352 dekar alan bahçe tesisinden 2099 dekar alanı Antep Fıstığı meyve türünden oluşmaktadır.

Projelerimizden haberdar olmak ve faydalanmak isteyen vatandaşlarımız bizzat İl/İlçe Müdürlüklerine gelerek ya da kurumumuzun resmi internet adresi olan sirnak.tarim.gov.tr adresini takip ederek bilgi sahibi olabilirler." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Almus’tan Avrupa’ya Balık İhracatıÖnceki Haber

Almus’tan Avrupa’ya Balık İhracatı

Üreticilere 20 Bin Adet Meyve Fidanı DesteğiSonraki Haber

Üreticilere 20 Bin Adet Meyve Fidanı Des...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar