Şekerbank

Çiftçilere 462 Adet Damızlık Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere 462 Adet Damızlık Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının  “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kırşehir Merkezde 16 çiftçiye 96,  Akpınar’da 7 çiftçiye 42, Akçakent de 7 çiftçiye olmak üzere 30 çiftçiye 180 adet  damızlık büyükbaş hayvan dağıtıldı. Bir sonraki dağıtımda ise Kaman’da 15, Çiçekdağı’nda 10, Boztepe de 6 ve Mucur da 16 çiftçi olmak üzere 47 çiftçiye 282 adet damızlık büyükbaş hayvan dağıtıldı​. Her bir çiftçiye  6 dişi  damızlık  büyükbaş hayvan verilirken, toplamda 77 çiftçiye 462 adet hayvan verildi.

İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi Projesi kapsamında Kırşehir Ticaret Borsasın da düzenlenen damızlık büyükbaş hayvan dağıtım törenine Vali Necati Şentürk, İl Müdürü Kenan Şahin, Tarım Kredi Kooperatifi Kırşehir Şubesi Müdürü Cemal Güngör, Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Ozan, banka müdürleri, ve vatandaşlar katıldı. Damızlık büyükbaş hayvan dağıtım töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, uygulanan projelerle damızlık büyükbaş hayvanların artık Türkiye'de yetiştirileceğini belirterek, bu çalışmaların hayvancılığa can suyu olacağını söyledi.

Vali Şentürk, "Devletimiz 30 bin lira hibe para  karşılığında  genç çiftçilerimize  altışar  adet  damızlık büyükbaş  hayvan dağıtıyor. Kırşehir şartlarında fiyatı 8 bin lira, gebe kaldıkları takdirde 12 bin lira civarında. İnşallah memleketimize hayırlı olur. Türkiye genelinde olduğu gibi bu dağıtımın hayvancılığımıza can suyu olacağına inanıyoruz. Artık Türkiye'de Milli Tarıma dönme zamanı geldi. Damızlıklarımızı neden dışarıdan ithal ediyoruz, bunun sonu gelmez. İnşallah bundan sonra devletimiz karar aldı, damızlıklarımızı da içeride yetiştireceğiz." dedi.

İl Müdürü Kenan Şahin de Bakanlığın Genç Çiftçiler Projesi kapsamında simental, chevrolet ve limuzin cinsi 96 büyükbaş hayvanın 16 çiftçiye dağıtılacağını ifade ederek, bu dağıtımın gelecek yıllarda da devam edeceğini vurguladı.

Hayvanların adeta et deposu olduğuna işaret eden İl Müdürü Şahin, "Hayvanlar mükemmel. Özellikle et ırkı hayvanlar olduğu için bunların daha çok yavrularından gelir elde edeceğiz. Bu hayvanlara iyi baktığımızda canlı ağırlık olarak bir tona kadar çıkabilir. 30 bin lira genç bir çiftçimize verildiği zaman güzel bir gelecek sağlamalarına katkı yapacaktır. Kırşehir merkeziyle  birlikte Akçakent ve Akpınar ilçelerimizde dağıtımı yaptık .   Perşembe günü ise   Kaman’da 15, Çiçekdağı’nda 10, Boztepe de 6 ve Mucur da 16 çiftçimiz olmak üzere 47 çiftçilerimize 282 adet damızlık büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirmiş olduk . Bakanlığımız tarafından Genç Çiftçi Projesiyle  toplamda 462 adet büyükbaş damızlık hayvan dağıtmış olduk. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından büyükbaş hayvanlar genç çiftçilere yapılan kura ile 6’şar adet olarak teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova kivisi dalında satıldıÖnceki Haber

Yalova kivisi dalında satıldı

1 Litre Süt ve Benzinin Fiyatını Bilmeyen Ekonomi Bakanı Canlı Yayında Rezil OlduSonraki Haber

1 Litre Süt ve Benzinin Fiyatını Bilmeye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar