Şekerbank

Çiftçilere, 12 yılda ‘77.7 milyar liralık’ destek paketi çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere, 12 yılda ‘77.7 milyar liralık’ destek paketi çıktı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2003’ten bu yana tarım sektörüne toplam 77.7 milyar TL destek sağlandığını bildirdi.
Tofidass

Çelik, “Tarım sektörüne sağlanan destekler son 13 yılda önemli oranda artırılmış ve sektörün geliştirilmesi temelinde çeşitlendirildi. Tarımsal destekler 2014’te 9.1 milyar TL’ye ulaşmış, Kasım 2015 itibariyle 9.2 milyar TL verilmiş olup, ödemeler devam etmekte” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, kanun gereği GSYH’nin yüzde 1’inin tarımsal desteğe ayrılması gerektiği, bu yüzden 2007-2014 arasında 99 milyar TL desteğin verilmesine işaret ederek, bu miktarın verilmemesinin gerekçesini sordu.

%1’den çok

Verilen yanıtta, “Kanunda tarımsal destek için ayrılacak kaynak, cari tarımsal destekleme bütçesinden ibaret olmayıp, sulama yatırımları, toplulaştırma çalışmaları ve tarla geliştirme hizmetleri, tarımsal ürün alımları yoluyla yapılan desteklemeler, kredi sübvansiyonları, ihracatta tarım ürünlerine verilen destekler de tarım sektörüne sağlanan destekler içerisinde yer alıyor. Bunlarla beraber tarıma sağlanan destek miktarı GSMH’nin yüzde 1’inden fazla olmaktadır” ifadeleri yer aldı.

‘Yabancı araca fark ödemedik’
 

Okan Gaytancıoğlu ayrıca ihaleye yerli Otomobil şartıyla çıkılmasına karşın, bakanlığın yabancı otomobil temin etmesine ilişkin Sayıştay raporunu gündeme getirdi. 
 

Bu konuya verilen yanıt ise şöyle oldu: “2014 Sayıştay Raporu’na konu olan araç kiralamaları ile ilgili olarak, yüklenici firma tarafından sözleşme imzalandıktan sonra şartnamede belirtilen aracın çeşitli nedenlerle karşılanamayacağı gerekçe gösterilerek, fiyat farkı ödemeksizin söz konusu aracın yerine sunulan yabancı menşeli araçlar hizmetlerin aksamaması amacıyla birimler tarafından geçici kullanılmış olup, halihazırda böyle bir durum söz konusu değildir.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şap Aşılama Kampanyası DüzenleniyorÖnceki Haber

Şap Aşılama Kampanyası Düzenleniyor

Çiftçiye gübre ve yem müjdesiSonraki Haber

Çiftçiye gübre ve yem müjdesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar