Şekerbank

Çiftçi kazanmıyor, esnaf siftahsız dükkân kapatıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, esnaf, çiftçi ve sanatkârların üstündeki vergi yükünün tümüyle kaldırılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, esnaf, çiftçi ve sanatkârların üstündeki vergi yükünün tümüyle kaldırılmasını istedi. Asgari ücret artışının doğrudan etkilediği vergi noktalarına değinen Ayhan Barut, " Emek ve alınterinin karşılığını zaten alamayan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkârlarımız, vergi yükünü kaldıramaz halde. Bu konuda acil adım atılmalı" dedi.

"ESNAF VE ÇİFTÇİ ZORDA"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Yeni asgari ücret nedeniyle esnaf, sanatkâr ve çiftçilerin Bağ-Kur prim ödemesinden genel sağlık sigortasına dek vergi yükü arttı. Ülkemizde derin bir ekonomik kriz var. İğneden ipliğe her şey sürekli zamlanıyor. Çiftçi perişan, esnaf ve sanatkârımız siftahsız dükkân kapatıyor. Asgari ücret kararıyla birlikte Bağ-Kur prim ödemelerinde meydana gelen artışlar; çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkârlarımızı daha da zora soktu" diye konuştu.

"FERYADI DUYUN, ADIM ATIN"

Yaşanan sorunlara karşı iktidarın adım atmasını talep eden Ayhan Barut, "İnsanlarımız çözüm ararken kara kara düşünüyor. Emek ve alınterinin karşılığını zaten alamayan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkârlarımız, vergi yükünü kaldıramaz halde. Yurttaşın halini görün. Bu drama daha fazla seyirci kalmayın. Ülke ekonomisinin can damarını oluşturan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkârlarımızın en azından işletmelerinin açık kalması, geçimlerini sağlayabilmesi için sesini duyun ve adım atın" şeklinde konuştu. 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Kirişci, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev Ve Beraberindeki Heyet İle GörüştüÖnceki Haber

Bakan Kirişci, Azerbaycan Başbakan Yardı...

Bakan Kirişci: “972 Milyon 333 Bin Liralık Tarımsal Destek Ödemesini Bugün Çiftçilerimizin Hesaplarına Aktarıyoruz”Sonraki Haber

Bakan Kirişci: “972 Milyon 333 Bin Liral...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar