Şekerbank

Çarşambalı Üreticilere 700 Bin Liralık Gübre Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çarşambalı Üreticilere 700 Bin Liralık Gübre Desteği
Çarşambalı üreticilere ‘Örtüaltı sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ kapsamında üreticilere gübre teslimi yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin finansmanı, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ‘Örtüaltı sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ kapsamında üreticilere gübre teslimi yapıldı.

Üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmanın amaçlandığı bu projede, üreticilerin örtüaltı sebze yetiştiriciliği yapması, ÇKS’ye kayıtlı olması, en az 500 m² ve üstü örtüaltı sebze alanına sahip olması şartları aranmıştır. Toplamda 8 ilçede, 446 üreticiye, 846 dekar alanda kullanılmak üzere, 21.150 kg NPK Gübre (20-20-20+ME) desteği sağlanacak. Proje bütçesi 699 bin 895 TL olup, maliyetin tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

Bu destek ile verilen gübreler ile Alaçam, Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, Terme, Ondokuzmayıs ve Vezirköprü ilçelerindeki üreticilerimizin, yetiştiricilik süresince oluşan gider maliyetini düşürerek kar oranlarının artırılmasını sağlamak ve bu şekilde üreticinin refah seviyesinin yükseltilmesini sağlamak hedefleniyor.

Çarşamba ilçesinde gerçekleştirilen Gübre Teslim Töreni’ne Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Örtü Altı Üretici Birliği Başkanı Hilmi Karaca, Çarşamba, Terme, Canik, Atakum, Bafra, Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürleri ile üreticiler katıldı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, programda yaptığı konuşmada, kırsal kesimlerde açılması planlanan okulların bölgede nüfusun artışına olumlu etki yaratacağına değinerek, “İlimizde toplamda 231 bin dekar alanda 1 milyon 49 bin ton sebze üretimimiz var. Büyükşehir Belediyemize özellikle teşekkür ediyorum. Sebze ve meyve ile alakalı pek çok destekleri var. Aynı zamanda pazarlama ve coğrafi işaretlerle ilgili de çalışmaları var. Belediyenin yol, asfalt gibi çalışmalarının yanı sıra kırsal kalkınmanın arttırılması ile refah seviyesinin yükseltilmesiyle ilgili yapmış oldukları çalışmalarda birlikte mücadele ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara Üniversitesi’nin ortaklaşa yürütmüş olduğu ve 2018 -2028 yıllarında 10 yıllık küçük aile işletmeciliğinin desteklenmesi ve onların gelir seviyesinin yükseltilmesi ile ilgili bir toplantı yaptık. Bu projeler aynı zamanda küçük aile işletmeciliğinin desteklenmesine yönelik. Sistemimizde kayıtlı toplamda 70 bin 800 çiftçi kardeşimiz var. Meyvecilikle bir çiftçiyi köyünde tutamayız ama mantar gibi devamlı içinde olduğu, meşgul olduğu sebze üretim işlerinde kişinin mutlaka kırsalda oturması gerekir. Herkesi doyduğu yerde doyurmamız lazım. Bizim görevimiz tüm çiftçilerimizin gelirlerini mutlak suretle artırmaktır. Geçimini orada sağlatabilmektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker’den Halka Arz LansmanıÖnceki Haber

Kayseri Şeker’den Halka Arz Lansmanı

Türkiye’nin gıda ihracatındaki yeni hedefi 50 milyar dolarSonraki Haber

Türkiye’nin gıda ihracatındaki yeni hede...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar