Şekerbank

Çanakkale’de “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller” uygulaması başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale’de “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller” uygulaması başladı
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığınca finanse edilen, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca projelendirilen, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri kapsamında “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri" ile hibe desteği almaya hak kazanan başvuru sahiplerinin projeleri uygulanmaya başladı.

Çanakkale'nin Biga İlçesine bağlı Kozçeşme Köyünden Rukiye Beyza Uğurlu'ya ait Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi kabul edilmiş bu kapsamda 4 adet süt sığırı alınarak üretime başlamıştır.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım çiftlikte yapmış olduğu incelemeler sırasında: “İlimizde Uzman Eller Projesi kapsamında 2022 yılında 18 proje sahibi ile sözleşme imzalanmış olup; İl genelinde toplam 1.779.510 TL %100 hibe ödemesi yapılmıştır. 2023 yılı içerisinde ise 13 süt sığırı yetiştiriciliği, 7 besi sığırı yetiştiriciliği, 3 koyun yetiştiriciliği ve 1 kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projesi olmak üzere toplam 24 proje uygulanacaktır. Projesini tamamlayarak İl Müdürlüğümüze başvuran 3 hayvancılık proje sahibine 750.000 TL %100 hibe ödeme yapılmış olup, İl Müdürlüğümüze başvuracak olan diğer 21 proje sahibine projelerini tamamlamaları halinde toplamda 5.250.000 TL'ye kadar %100 hibe ödemesi yapılacaktır.

Proje kapsamında kırsalda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları her bir projeye ödenen hibe miktarı %100 hibe olmak üzere 250.000 TL’ye kadar ödeme miktarı arttırılmıştır.

Amacımız bu projelerden yararlanan üreticilerimizin hayvan sayılarını arttırarak, İlimiz ve ülkemiz adına tarımsal ekonomiye katkı sağlamaktır. Ben tüm çiftçi kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İncir Üretiminde Büyük Tehlike!Önceki Haber

İncir Üretiminde Büyük Tehlike!

Şeftali Bahçelerinde Hasat Öncesi Pestisit Denetimleri Devam EdiyorSonraki Haber

Şeftali Bahçelerinde Hasat Öncesi Pestis...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar