Şekerbank

Bürnük Köyünde Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Eğitimi Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bürnük Köyünde Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Eğitimi Düzenlendi

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 2023 dönemi kursları devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT; "Bakanlığımızın kırsaldan kente göçü önlemek, ülke genelinde artan gıda hammaddesi ihtiyacını karşılamak ve ülkemiz ekonomisini kalkındırmak amacı ile yaptığı faaliyetlerden biri olan eğitim seferberliği kapsamında talepler ve program dahilinde Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte üreticilerimize yönelik yenilikçi kurslar açılmaktadır. Bu bağlamda açılan ve açılması planlanan kurslarımızdan üretici ve üretici adaylarımızın maksimum düzeyde faydalanmalarını tavsiye ediyorum.

Bu kapsamda İlimiz sınırlarında bulunan Bürnük Köyü’nde İl Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Eğitimi düzenlendi. İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubede görevli Gıda Mühendisi Dilek KARTAL tarafından verilen eğitime 18 kursiyer katıldı.

Eğitim kapsamında Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi, Kaliteli Çiğ Sütün Özellikleri, Sağım Hijyeni, Alet Ekipman Temizliği, Sütün Taşıma, Muhafaza ve Dağıtım Koşulları ve Yoğurt Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar gibi birçok konuda bilgilendirmeler yapıldı.

Bunun yanında üreticilerimizin talepleri doğrultusunda peynir yapımı ve aşamaları kırsaldaki kadınlarımıza öğretildi.

Eğitim sonunda yapılan yazılı sınavla eğitime katılan tüm çiftçilerimiz sertifika almaya hak kazandı. Üreten Bolu'muzun Üreten Üretici ve üretici adaylarına hayırlı olsun" dedi.

Kursları İl Müdürlüğü toplantı salonu ve Merkez köylerde açılmaktadır. Kursların açılabilmesi için en az 15 kişilik talep oluşması gerekmekle birlikte, kurslara başvurular toplu bir şekilde tek bir dilekçeyle de yapılabilmektedir.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker Pancar Bedeli Ödemelerine BaşladıÖnceki Haber

Kayseri Şeker Pancar Bedeli Ödemelerine...

Giresunlu Çiftçilerden Yüzde 50 Hibeli Makine Ekipman Alımına Büyük İlgiSonraki Haber

Giresunlu Çiftçilerden Yüzde 50 Hibeli M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar