Şekerbank

Bu Tarlalarda Üretilen Karabuğday Ücretsiz Olarak Çölyak Derneğine Verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Tarlalarda Üretilen Karabuğday Ücretsiz Olarak Çölyak Derneğine Verilecek
Bu Tarlalarda Üretilen Karabuğday Ücretsiz Olarak Çölyak Derneğine Verilecek
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 38 ilde  yürütülen "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Uşak ilimizde  Karabuğdayla ilgili çalışmalarımız 2 yıldır devam eden demonstrasyonları, Merkez İlçede Ortaköy ve Çevre Köylerinde, Sivaslı İlçesinde Yayalar Kasabasında  olmak üzere 17 dekar alanda karabuğday ekimi yapılmıştır.  Bu demonstrasyon alanlarından Merkez Çevre Köyümüzde Karabuğday için Tarla Günü etkinliği düzendi.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Kahraman;  ''İlimizde, ilk olarak geçtiğimiz yıl ekilişini yaptığımız bu yıl ise ikinci kez üretimini yapacağımız ve  Karabuğday diye bilinen Kuzukulağıgiller Familyasından olan, protein içeriği ve lif kaynağı açısından çok değerli  olan bu bitkinin, üreticilerimize tanıtılması ve üretiminin giderek arttırılması adına bu etkinliği düzenledik. Karabuğday %80 oranında lif içeren ve glütene duyarlı olan hastalar için kıymetli değerli besleyici bir bitkidir. Karaciğer ve sindirim sistemine dosttur. Üreticilerimiz açısından da üretim masraflarının düşük olması, pazar değerinin olması, karlılığının yüksek olması sebebiyle önerdiğimiz ve tavsiye ettiğimiz bir bitkidir. Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün Çölyak hastalarının sıkıntılarına değinmek amacıyla Çölyak Derneği ile birlikte yürüttüğü bir sosyal sorumluluk projesidir. Hasadı yapılacak olan tarla, Çevre Köyünden Yaşar ÖZOĞUL'A ait olup, toplam 7 dekardır. 16 Nisan tarihinde dekara 5-6 kg tohum kullanarak karabuğday ekimi yapılmış ve gelişimi oldukça iyi durumdadır. Hasadı biçerdöverle çok rahatlıkla yapılabilmektedir.  150 kg civarında verim alınması beklenmektedir.

Bu yıl toplam ekimini yaptığımız 17 dekar alandan elde edilen ürünün tamamı ücretsiz olarak Çölyak Derneğine verilecektir. Önümüzdeki yıllarda Karabuğdayla ilgili çalışmalarımız devam edecek olup,  ekim yapmak isteyen üreticilerimize İl Müdürlüğümüz tarafından tohum temini konusunda yardımcı olunmaktadır.

İl Müdürü Kahraman etkinliğe katılan , Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Kurum personelleri  ve üreticilere  teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
20 Yıl Önce 3 Çiftçi İle Başladılar Şimdi İhracatı DüşünüyorlarÖnceki Haber

20 Yıl Önce 3 Çiftçi İle Başladılar Şimd...

Kars'ta kaz ölümleri yeniden başladıSonraki Haber

Kars'ta kaz ölümleri yeniden başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar