Şekerbank

Bolu’ya Doğa Dostu 12,5 Milyonluk Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu’ya Doğa Dostu 12,5 Milyonluk Destek
Tofidass

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bolu çiftçisine ağırlığını GES (Güneş Enerjisi Sistemleri) oluşturan 25 Milyon tutarlı proje için %50 hibe kapsamında 12,5 Milyon TL destek verilecek.

Konuya ilişkin olarak İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT; 

Toplamda Üreticilere 12.474.959 TL Destek

 İlimiz genelinde toplam 24.949.919 TL hibeye esas proje tutarı için %50 hibe olarak; 11.031.102 TL ekonomik yatırımlar ve 1.443.857  Kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmeleri) olmak üzere toplamda 12.474.959 TL destek sağlanacaktır. 

Projelerde %100 Başarı Oranı

 “İnsan odaklı çalışma prensibi ile hareket eden bakanlığımız çiftçilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda desteklere devam ediyor. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bolu ilinde online olarak sisteme başvurusunu yapmış olan üreticilerin değerlendirilmesi sonucunda Tarım ve Orman Bakanlığına gönderilen 51 adet projenin tamamı onaylanarak %50 hibe almaya hak kazanmıştır.

Projelerde Yenilenebilir Enerji Yatırımları Öne Çıkıyor

Hibe desteğinden yararlanacak olan 51 adet projenin 20 adedi Ekonomik Yatırımlar kısmında yer almakla birlikte, 31 projemizde kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmeleri)   kategorisinde yer almaktadır.

İlimizde hibe almaya hak kazanan 20 adet Ekonomik yatırım projemiz 17 Göynük, 2 Gerede 1 Merkez ilçe olmak üzere tamamını yenilenebilir güneş enerjisi sistemleri (GES) oluşturmaktadır. Tabiatın kalbi konumundaki ilimizde yenilenebilir enerji yatırımları sevindirici bir gelişme olarak öne çıkmaktadır.

Kırsal ekonomik alt yapı (küçük aile işletmeleri) yatırımlarında ise ağırlık makina-ekipman olarak göze çarpmaktadır. Yine bu projelerin dağılımı da Merkez 6, Göynük 2, Mudurnu 16, Kıbrıscık 1, Seben 2 ve Gerede 4 şeklindedir.

GES (Güneş Enerji Sistemleri) Maliyetleri Düşürecektir

İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında yer alan ve yeşiliyle, doğasıyla, doğallığı ile göze çarpan ilimizde çevre dostu yenilenebilir diğer bir tabirle temiz enerji dediğimiz uygulamaların yaygınlaşması mutluluk verici bir gelişme olarak göze çarpmaktadır. Bunun yanında ülkemizde beyaz et üretimin 1/3’ünü karşılayan sektörümüz içinde önemli bir maliyet düşüşü sağlayacaktır. 

Projelerin içerisinde bulunduğumuz pandemi koşullarına rağmen durmaksızın üretmeye devam eden değerli üreticilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Sayın Valimiz Ahmet Ümit, Sayın Bakan Yardımcımız Fatih METİN, Bolu milletvekillerimiz Sayın Arzu AYDIN ve Fehmi KÜPÇÜ başta olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Projesi kabul edilen yatırımcıların önümüzdeki süreçte yapacakları iş ve işlemlerin neler olduğuna dair eğitim toplantısı yapılacak olup yatırımcılara gerekli tebligatlar yapılacaktır.

Projesi kabul edilmeyen yatırımcılara ise projelerin neden kabul edilmediğine dair geri bildirim yapılacaktır.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su ürünleri üretimi 2020 yılında Yüzde 6,1 azaldıÖnceki Haber

Su ürünleri üretimi 2020 yılında Yüzde 6...

Bakan Pakdemirli: “Üreticilerimize Yaklaşık 158 Milyon Liralık Destek Ödemelerine Bugün Başlıyoruz”Sonraki Haber

Bakan Pakdemirli: “Üreticilerimize Yakla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar