Şekerbank

Bolu’da Devam Eden Kırsal Kalkınma Projeleri Ziyaret Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu’da Devam Eden Kırsal Kalkınma Projeleri Ziyaret Edildi
Tofidass

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 14.3.Etap kapsamında hibe almaya hak kazanan ve uygulama aşamasında olan İkizler Süt ve Süt Ürünleri Yem İnşaat Hayvancılık Nakliye San.ve Tic. Ltd. Şti ve Baskın Gıda Hayvancılık İnşaat Mahrukat Nakliyat Tic.ve San. Ltd. Şti’ne ait projeler Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan ŞEN, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali İHSAN YILDIZ ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personellerince ziyaret edildi.

Yatırımcılar İl Müdürü İzzet MURAT tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları projelerine ait mevzuat, Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair mevzuat ve yatırımların son tamamlanma tarihleri hakkında bilgilendirildi.

Ziyaret edilen projelerden İkizler Süt ve Süt Ürünleri Yem İnşaat Hayvancılık Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti’ne ait Süt İşleme Tesisi, 2011 yılında KKYDP 6.Etap kapsamında hibe programından yaralanarak faaliyetine başlamış olup bu yıl KKYDP 14.3.Etap kapsamında Teknoloji Yenileme ve Modernizasyon olarak, kendi ihtiyacını karşılamak amacıyla Yenilenebilir Enerji Üretimi için hibe almaya hak kazanmış, 91,3 kwp Güneş enerjisi santrali kurulumu için toplamda 1.677.420,29 TL’lik proje tutarına karşılık, 30.11.2023 tarihine kadar tamamlanması durumunda 838.710,014 TL hibe ödemesi alacak.

Baskın Gıda Hayvancılık İnşaat Mahrukat Nakliyat Tic.ve San. Ltd. Şti ise, Tarım Ürünlerinin İşlenmesi, Depolanması ve Paketlenmesi kapsamında yeni tesis olarak Süt Toplama Tesisi Projesi için programa başvurmuş olup KKYDP 14.3.Etap kapsamında toplamda 10.413.647,79 TL’lik proje tutarına karşılık, 30.11.2023 tarihine kadar tamamlanması durumunda 3.499.635,42 TL hibe ödemesi alacak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Kenya'yı radarına aldıÖnceki Haber

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller s...

Küresel gıda fiyatları yeniden düştü, Türkiye’de ise 36 aydır aralıksız artıyorSonraki Haber

Küresel gıda fiyatları yeniden düştü, Tü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar