Şekerbank

Bolu Patatesinde Kontrol Çalışmaları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu Patatesinde Kontrol Çalışmaları Devam Ediyor
Tofidass

İlk uygulaması 2014 yılında başlatılan “Yemeklik Patates Üretiminde Karantina Etmenlerinin Takibi Projesi” kapsamında Bolu İlinden alınan örnekler enstitüye gönderildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat;

“Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde önde gelen patates üreticisi illerde gerçekleştirilen ve müdürlüğümüzce yürütülmekte olan proje kapsamında karantina etmeni olan Patates halka çürüklüğü (Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus) ve Patates kahverengi çürüklüğü (Ralstonia solanacearum) hastalıklarıyla ilgili olarak vejetasyon süresince makroskobik incelemeleri düzenli olarak yapılmakta olup sürveyin son aşaması olarak laboratuvarda analize tabi tutulacaktır.

İlimiz genelinden örnekleme yapılarak 44 adet üreticiden alınan 200’er adet yumru numuneleri analizleri yapılmak üzere Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmiştir. 

Yapılan bu çalışmayla beraber Bolu da yemeklik patates üretimini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek hedeflenmektedir. İlimizin marka değerlerinden biri olan ve lezzetiyle şöhreti Bolu sınırlarını aşan, üreticimizin tartışmasız birinci tercihi olan patateste sağlıklı ve verimli üretimi sağlamak adına teknik personelimiz sahada çalışmalarını titizlik içerisinde sürdürmektedir.

Çiftçilerimiz bir tohum bin umut diyerek ektiği ürününün adeta gözüne bakmaktadır. Bizim görevimizde bu umutları koruyarak, üretim alanlarında oluşabilecek riskleri minimize etmek dolayısıyla da kaliteli üretimi sağlamaktır. Üreticilerimiz olası şüphe durumlarında İl/ilçe müdürlüklerimize gelerek teknik destek almalıdır. Yapılan kontroller ve gözlem çalışmaları üretime doğrudan katkı sağlayacaktır” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genel Müdür Yardımcısı Turan: “Dijital Tarım Sayesinde Domates Üretiminde Verimliliği Yüzde 40 Artırdık”Önceki Haber

Genel Müdür Yardımcısı Turan: “Dijital T...

5. Aronya Hasat Şenliği DüzenlendiSonraki Haber

5. Aronya Hasat Şenliği Düzenlendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar