Şekerbank

Bayraktar: Dünya Zeytin Üretiminde Dördüncü Sıradayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayraktar: Dünya Zeytin Üretiminde Dördüncü Sıradayız
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manavgat’ın Taşağıl Mahallesi’nde zeytin hasadına katıldı.
Tofidass

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Manavgat’ın Taşağıl Mahallesi’nde zeytin hasadına katıldı.

Zeytin bahçesinde, üreticiler ve Ziraat Odası Başkanlarıyla bir araya gelen Bayraktar, zeytin üreticilerinin taleplerini ve sorunları dinledi. Zeytin üretiminde İspanya, İtalya ve Yunanistan’ın ardından dördüncü sırada bulunan Türkiye’nin kendisine dünya ikinciliği hedefi koyduktan sonra büyük bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Bayraktar, 2000-2018 döneminde zeytin ağacı sayısının 98 milyondan 178 milyona çıktığını belirtti. Son iki yıldır olumsuz hava koşullarının da etkisiyle üretimin 2,1 milyon tondan 1,5 milyon tona indiğini bildiren Bayraktar, 375 milyon dolar ihracat geliri elde edilen zeytincilikte, tüketimin artırılması, ithalata izin verilmemesi, tağşişin önlenmesi, marka yaratılması, zeytinliklerin korunması gerektiğine dikkati çekti. Zeytinliklerin korunması için sürekli mücadele verdiklerini, yıllardır talep ettikleri dane zeytine prim uygulamasının da başladığını Şemsi Bayraktar, üreticilerin sorunlarının çözümü için gerekli takibi yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Zeytin bahçesinde hasat yapılması ardından Manavgat’ın Taşağıl Mahallesi’nde bulunan Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Bayraktar, Ziraat Odalarının Anayasal meslek örgütü olmasına rağmen, çiftçinin talepleri doğrultusunda ekonomik faaliyetlere de girdiğini belirti. Ziraat Odalarının makine parkları kurduğunu, tarım alet ve makinesi ürettiğini, çok sayıda toprak tahlil laboratuvarı açtığını, ürün satış mağazalarıyla çiftçiye ucuz girdi temin ettiğini vurgulayan Bayraktar, “Ziraat Odalarımız örnek bahçeler, işletmeler kuruyor, ağaçlandırma çalışmaları yapıyor. Ürün işliyor, fabrika kuruyor. Manavgat Ziraat Odamız da zeytinyağı üretiyor. Bu tesiste son teknoloji kullanılarak günlük 120 ton kapasiteyle üretim yapılıyor. Ürün otomatik olarak paketleniyor. Kurulduğu 2011 yılından bu yana üreticinin hizmetinde, piyasa fiyatlarının üretici lehine oluşmasını sağlıyor” dedi.

Manavgat Ziraat Odası zeytinyağı fabrika ziyaretine TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bahadır Sezgin, Antalya ili Ziraat Odası Başkanları da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Görevlileri Eğitimi YapıldıÖnceki Haber

Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Görevliler...

Çiftçiler, Acilen Borç Yapılandırılması İstiyorSonraki Haber

Çiftçiler, Acilen Borç Yapılandırılması...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar