Şekerbank

Başkale'de 6 Mahalle Tarımsal Sulamaya Kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkale'de 6 Mahalle Tarımsal Sulamaya Kavuştu

Van Büyükşehir Belediyesi, Başkale'de 6 mahallenin arazi sulama kanalı projesini tamamlandı. Kanala il suyu veren  Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, sulama kanalı  sayesinde ilçede 35 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını kaydetti.
Van'da tarım ve hayvancılığın gelişimi için yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, projelerini bir bir hayata geçiriyor. Sulama kanalları, arazi yolları, göletler ve sıvat yapımı gibi birçok hizmeti hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, projeleriyle kuraklıkla mücadele eden çiftçilere de destek oluyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Başkale ilçesinde yaklaşık 4.3 milyon TL maliyetle 3 ay önce yapımına başlanan kentin en büyük sulama kanalı projesini bitirdi. Sulama kanalı sayesinde Güroluk, Aşalan, Azıklı, Erek, Örencik ve Ortayol mahallerinin yaklaşık 35 bin dekar tarım arazisi suya kavuştu.
21 kilometrelik sulama kanalının ilk suyu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel tarafından dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Genel Sekreter yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Altun ile mahalleye gelen Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, kanal da incelemelerde bulundu. Yapılan projenin mahalle sakinlerinin 60 yıllık su sorununu bitirdiğini söyleyen Genel Sekreter Çelikel, projenin çiftçileri alternatif tarım bitkilerine de yönlendireceğini belirtti.
PROJE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÖZ KAYNAKLARIYLA YAPILDI
Çalışma ile ilgili bilgi veren Çelikel, ‘‘Kanalın tamamlanmasıyla bölge tarım ve hayvancılıkta büyük gelir elde edecek. Projeyi Belediyenin öz kaynaklarıyla yapılması ve bölgenin en büyük sulama kanalı olması hasebiyle çok kıymetli buluyoruz. Tüm yöre halkımıza hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.
Mahallelerine suyun toprak kanal olması nedeniyle  tarlaya ulaşmadan tükendiğini söyleyen Azıklı Mahalle Muhtarı Mevlüt Demir, yapılan kanal ile sulamanın artık daha rahat olacağını söyledi.
Muhtar Demir, ‘‘Suyun kaynağında tarlamıza kadar su net bir şekilde ulaşacak. Bundan dolayı bir çiftçi olarak mutluluk duyuyorum. Devletimizden Allah razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yenişehir’de ilk safran hasadı yapıldıÖnceki Haber

Yenişehir’de ilk safran hasadı yapıldı

Antalya’da Örtüaltı Tarım Çalıştayı düzenlendiSonraki Haber

Antalya’da Örtüaltı Tarım Çalıştayı düze...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar